11 SMUKKE BILLEDER: 13 år siden kronprinsesse Mary bar dronning Ingrids rubinsæt

GALLERI: Kronprinsesse Marys første tur med rubinsættet

For 13 år siden bar kronprinsesse Mary for første gang det rubinsæt, der er gået i arv fra dronning Ingrid.

Torsdag, 11. maj 2017 - af Marie Krakau

Den 11. maj 2004 var der gallataffel på Christiansborg Slot i anledning af kronprins Frederiks bryllup med Mary Donaldson. Her bar den kommende kronprinsesse for første gang det rubinsæt, kronprins Frederik har arvet efter dronning Ingrid. 

Rubinsættet, der består af et diadem, et halssmykke, et sæt øreringe og en armring, bar Mary sammen med en smuk, sølvgrå kjole med vid udskæring, der fremhævede de funklende smykker.

Aftenen før sit bryllup bar Mary endnu engang det flotte rubinsæt, denne gang ved festforestillingen i Det Kongelige Teater, hvor hun lyste op i en fantastisk rød kjole. 

Gået i arv fra dronning Ingrid

Det er kronprins Frederik, der arvede rubinsættet fra dronning Ingrid, og Mary fulgte således i hendes fodspor, da hun bar det smukke sæt. Da dronning Ingrid selv ejede det, blev det af flere omgange ændret, så det passede dronningens stil.

Også kronprinsesse Mary har fået det kostbare rubinsæt ændret. Diademet er bl.a. blevet rettet, så det passer til hendes hovedfacon. Siden dengang for 13 år siden har kronprinsesse Mary båret sættet ved flere lejligheder bl.a. ved nytårstaffel på Amalienborg. 

Vi har samlet en række flotte billeder af første gang, Mary bar rubinsættet. 

Du kan se galleriet over artiklen.