Søndag, 24. maj 2020 — af Marie Krakau

17 skønne billeder: Ingrid og Frederiks store kærlighed

Den 24. maj 2020 er det 85 år siden, at kong Frederik 9. og dronning Ingrid blev gift. Nyd disse dejlige billeder af kong Frederik med sit livs kærlighed, dronning Ingrid.

Den 24. maj 1935 ringede kirkeklokkerne i Storkyrkan i Stockholm for et helt særligt brudepar. Brylluppet stod imellem den danske kronprins Frederik og den svenske prinsesse Ingrid, der efter vielsen blev hyldet af næsten 200.000 svenskere, der havde taget opstilling i de stockholmske gader for at ønske det nygifte par tillykke.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I Stockholms havn ventede der parret en chalup, der skulle sejle det forelskede par til Kongeskibet Dannebrog, hvor de skulle tilbringe et par dage, mens skibet satte kursen mod København.

Fik 36 år sammen

Næsten fem år efter brylluppet - i 1940 - tilsmilede lykken Ingrid og Frederik, da de blev forældre til deres første barn, prinsesse Margrethe. Senere fulgte prinsesse Benedikte i 1944 og prinsesse Anne-Marie i 1946. Året efter Anne-Maries fødsel døde kong Christian d. 10., og Frederik og Ingrid blev udråbt som konge og dronning af Danmark.

LÆS OGSÅ: Sjældent sete billeder af dronning Margrethe

Kongeparret nåede at være gift i 36 år, og de nåede at oplevede glæden ved at blive bedsteforældre sammen, inden kong Frederik døde d. 14. januar 1972. Dronning Ingrid døde 7. november 2000 på Fredensborg Slot, og blev gravsat ved siden af sin mand i Roskilde Domkirke.

17 dejlige billeder fra deres liv

Vi fejrer dronning Ingrid og kong Frederiks bryllupsdag og mindes deres liv sammen med 17 skønne billeder af det lykkelige par.

Du kan se galleriet over artiklen.

Lyt til udsendelsen "Dronning Ingrid og kong Frederik: En kærlighedshistorie" herunder og find flere udsendelser fra Danmarks royale podcast ved at klikke her.

Listen to "Dronning Ingrid og kong Frederik: En kærlighedshistorie" on Spreaker.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden