3. feb. 2018
Af Henrik Salling

50 år siden: Helt særlig mærkedag for prinsesse Benedikte

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/bb-656139_0.jpg
Foto: Martin Høien / BILLED-BLADET
I dag for præcis 50 år siden indgik prins Richard giftemål med en ung prinsesse Benedikte.

Fredensborg Slot stod på den anden ende, da prins Richard og prinsesse Benedikte blev gift den 3. februar 1968. Fredensborg Slotskirke var pyntet flot op og efterfølgende dannede slottet rammen om en storslået bryllupsfest for det glade brudepar.

Lørdag 3. februar kunne parret have fejret deres guldbryllup. Desværre ville skæbnen, at prins Richard døde den 13. marts 2017, og derfor nåede de "kun" at være gift i 49 år.

Derfor bliver dagen i dag måske særlig svært for prinsesse Nathalie, Alexandra og for prins Gustav på Berleburg. De havde uden tvivl glædet sig til at fejre deres forældre.

Prins Gustav bestemmer på Berleburg

Efter prins Richards dødsfald er det nu prins Gustav, som sidder for bordenden på slottet Berleburg. Og prinsen har haft travlt med at vænne sig til sit nye liv. Berleburg Slot er en af de største jordbesiddere i Tyskland og skovene omkring slottet leverer årligt masser af træ til træindustrien.

Prins Gustav har aldrig været speciel offentlig og han befinder sig bedst i et par gummistøvler ude i skoven. Siden sin fars dødsfald har prinsen dog vist sig i offentlige sammenhænge og gerne i selskab med resten af familien, som naturligvis også tæller kæresten og forfatteren Carina Axelsson.

SE OGSÅ: Kong Frederiks søde tale til Benedikte og Richards bryllup

I den kommende uge gæster prinsesse Benedikte rejsemessen i Hamborg og det vil derfor være naturligt, hvis prinsessen opholder sig på Berleburg i dag, hvor parret ville kunne have holdt guldbryllup.

Gå på opdagelse i de dejlige billeder fra forlovelsestiden med prinsesse Benedikte og prins Richard herunder:

GALLERI: Prinsesse Benedikte og Prins Richards forlovelse

Læs mere om: