Onsdag, 10. august 2022 - af Ulrik Ulriksen

Ærgerlig oplevelse for prins Joachim: Alt gik galt til sidst

Prins Joachim

Prins Joachim

Foto: Lars H. Laursen
Det kom som en skuffelse for mange, at prins Joachim og hans makker Tom Kristensen ikke helt fik alt til at gå op i en højere enhed, da der søndag blev kørt finale ved Copenhagen Historic Grand Prix.

Et af årets højdepunkter for prins Joachim og familien er at være med til Copenhagen Historic Grand Prix i Bellahøj i København.

Også i år rundede prins Joachim sommerferien af med racerfesten i København.

Joachim nød weekend med børnene

Joachim hyggede sig hele weekenden sammen med sine Cortina Racing-holdkammerater Oscar Davidsen Siesbye og Martin Berner og mange andre bilentusiaster, og så havde prins Joachim desuden herligt selskab af sine to yngste børn prins Henrik, 13, og prinsesse Athena, 10 år.

Prins Henrik, prinsesse Athena og prins Joachim

Prins Henrik, prinsesse Athena og prins Joachim

Foto: Morten Thøgersen

Midt i alt det gode måtte prins Joachim dog i år acceptere, at hans deltagelse sammen med fantastiske Tom Kristensen ikke blev en resultatmæssig succes.

Regn gav store udfordringer

I finalen var hele feltet udfordret af, at regnvejr havde gjort banen meget, meget glat.

Prins Joachim indledte Royal ProAm-finalen med at køre sin Lotus Cortina flot op i feltet, og så tog den nifoldige Le Mans-vinder Tom Kristensen over og viste de første omgange publikum, hvilken fantastisk kører han er.

Tom Kristensen og prins Joachim

Tom Kristensen og prins Joachim

Foto: Morten Thøgersen

Og så skete det, der bare ikke måtte ske – i et sving ville prins Joachims bil med Tom Kristensen bag rattet ikke som føreren ville, og bilen ramte betonen omkring banen, hvilket resulterede i et ordentligt tryk … og Tom Kristensen i Joachims Lotus Cortina måtte udgå af finalen.

Prins Joachims Ford Lotus Cortina

Prins Joachims Ford Lotus Cortina

Foto: Morten Thøgersen

Senere udgik også Michelle Gatting i Oscar Davidsen Siesbyes bil efter en dramatisk finale på en ekstremt fedtet og uforudsigelig bane efter regnvejret søndag.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Ærgerlig med fattet

Efter finalen talte vi med en fattet men naturligvis ærgerlig prins Joachim.

– Det blev ikke til nogen podieplads. Sådan kan det gå. Det er, hvad der sker, når der er overraskelser i vejrliget. Det er den risiko, vi tager med. Sådan kan det gå. Jeg havde lagt en plan, og starten gik ikke, som jeg havde planlagt, men slutresultatet var fint. Jeg var toer, sagde prins Joachim og fortsatte med at beskrive finaleræset, der endte med, at hans Cortina-bil blev beskadiget.

– Det er, hvad der sker. Det er den kalkulerede risiko, der følger med  i motorløb, og sådan er det. Overraskende, ja, men skal vi kalde det en arbejdsskade, lød det fra prins Joachim, der viste stort overskud og ægte sportmanship.

BILLED-BLADET nr. 32 - på gaden torsdag d. 11. august 2022.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden