17. maj. 2020
Af Trine Larsen

Ærlig prins Joachim: Sådan oplever vi krisen

Prins Joachim
Foto: Hanne Juul
Prins Joachim og hans familie har oplevet coronakrisens udfordringer i både Frankrig og Danmark. Selvom prins Joachim selv tager situationen med oprejst pande, har han været bekymret for alle dem, der ikke har de samme muligheder, som den kongelige familie trods alt har.

Prins Joachim og prinsesse Marie har oplevet coronakrisen og de mange restriktioner og forbud i både Frankrig og Danmark.

Og selvom man ikke hører prins Joachim beklage sig, så er det alligevel tydeligt, at flere situationer har gjort indtryk på ham og familien. Ikke mindst under opholdet i Paris, hvor prins Joachim måtte stoppe forelæsningerne på École Militaire, hvor er han i gang med en militær lederuddannelse, fordi Frankrig indførte totalt udgangsforbud.

Familien bor i en lejlighed midt i Paris, men den måtte de kun forlade, når det var tvungent nødvendigt og når de havde et ærinde, som f.eks at handle madvarer.

- Henrik og Athena var indendøre i flere uger og dét er ikke det nemmeste med to børn i deres alder, fortæller prins Joachim til BILLED-BLADET om de udfordringer, som alle andre forældre i samme situation også har gennemlevet.

I det nye nummer af BILLED-BLADET, som er på gaden nu, fortæller prins Joachim også, at han skulle udfylde særlige udgangstilladelser.

- De skulle først printes og derefter udfyldes, men hvad med dem, de stakler, der ikke havde en printer? De var jo prisgivet, siger prins Joachim om situatioen i Paris, som de hastigt måtte forlade for at rejse til Danmark, fordi prins Henrik pludselig blev syg med vejrtrækningsproblemer.

Læs mere om familiens opleveser i coronatiden i BILLED-BLADET !

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/webgrafik_bb20-forsider.jpg

Læs mere om: