Mandag, 1. november 2021 - af Marianne Singer

Aldrig sket før: Usædvanlig gæst ved Frederiks kongejagt

Kronprins Frederik ved mandagens kongejagt.
Kronprins Frederik ved mandagens kongejagt.
Foto: Claus Fisker
Ved årets kongejagt i Gludsted Plantage med kronprins Frederik som vært deltog denne gang en overraskende gæst.

Kronprins Frederik inviterede mandag til en fornem kongejagt i Gludsted Plantage i det 34 kvadratkilometer store skov-, hede- og moseområde.

Ved dagens jagt deltog traditionen tro lokale repræsentanter fra regionen, kommunen, erhvervslivet samt regionsformænd for Danmarks Jægerforbund, som kronprinsen har været protektor for siden 2019.⁣

Deriblandt nære venner af kronprinsen. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Karismatisk direktør

Og så var der en enkelt gæst, som overraskede med sin tilstedeværelse - Nationalmuseets direktør, 50-årige Rane Willerslev.

Det er første gang, at den kendte og karismatiske direktør deltog i en kongelig jagt og på grund af hans tilhørsforhold til Sjælland, ville man måske mere have forventet ham til en kongelig jagt her.

Kendt eventyrer

Som en kendt jæger og eventyrer passede Rane Willerslev perfekt ind i det kongelige jagtselskab.  
Kronprins Frederik hilser mandag morgen hjertelig på Rane Willerslev og Lars Larsens søn og bestyrelsesformand for Jysk, Jacob Brunsborg. 
Foto: Claus Fisker
  Og så er det ikke lang tid siden, at kronprinsen og museumsdirektøren sammen åbnede Nordlys Festival i forbindelse med 100-året for 5. Thule-Ekspeditionen.  
 

Bød varmt velkommen

Kronprins Frederik bød alle hjerteligt velkommen med en parole ved Skovfogedstedet i plantagen, inden jagten på kronvildt, ræv og mårhund gik i gang. 

Kongejagterne er kongehusets officielle jagter, som finder sted i de danske statsskove under jagtsæsonen fra den 1. oktober til midten af januar.

Prominente gæster

Udover Rane Willerslev deltog også prominente navne som Lars Larsens søn, Jacob Brunsborg, Thomas Harttung, der i sin tid var med til at grundlægge Aarstiderne, samt borgmester i Ikast-Brande Kommune, Ib Boye Lauritsen.

Derudover var Bestseller-koncernen repræsenteret af Finn Poulsen, adm. direktør for Bestseller Retail Europe og ejer af Fasterholtgård.

Af kronprins Frederiks nære venner deltog blandt andre direktør for Store Hjøllund, Claus Kirk Thinggaard, gift med Lego-arvingen Agnete Kirk Thinggaard, lensgreve Bendt Wedell og Søren Bredvig, som kronprinsen kender fra Frømandskorpset.

Søren og kronprinsens største fælles oplevelse er Siriusekspeditionen i 2000. 

Bendt Wedell er Danmarks næststørste jordbesidder og ejer bl.a. godserne Frijsenborg Slot og Wedellsborg.

Kronprins Frederik stod fadder ved datteren, komtesse Ingeborgs, dåb.

Kronprinsen sammen med sin gode ven, Bendt Wedell, mandag morgen. 
Foto: Claus Fisker

Løbende fornyelse

- Jeg sørger altid for at have en løbende fornyelse og forhører mig om, hvem der måtte have jagttegn. Det er spændende for folk at være med på sådan en stor jagt her, sagde kronprins Frederik til B.T.

- Det er godt at være tilbage udenfor og få en god naturoplevelse sammen i det vestjyske. Det er noget, der ligger mig meget på sinde at have mulighed for at bringe folk, som kender området bedre end mig, som også går på jagt, at bringe dem sammen. Og nyde hinandens selskab, sagde kronprins Frederik endvidere til B.T. og tilføjede, at der også er en anden grund til jagten:

- Der er masser af dyr ude i skoven, og det gælder også om at regulere, så der ikke er for mange dyr ude i skoven.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden