Fredag, 1. juli 2022 - af Marianne Singer

Alles øjne er rettet mod seje kronprins Frederik: Han gør Danmark stolt!

Kronprins Frederik. 

Kronprins Frederik. 

Foto: Hanne Juul
Hele Europas øjne er rettet mod Danmark i disse dage, hvor de første etaper af verdens største cykelløb, Tour de France, køres. Kronprins Frederik imponerer ikke bare danskerne, men også resten af Europa som engageret og aktiv frontfigur.

Det bliver en stor og flere dage lang cykelfest, hvor hele Europas øjne er rettet mod Danmark, når verdens største cykelløb, Tour de France, fra fredag og to dage frem indtager de danske landeveje.

Først i værtsbyen København med Grand Départ, som er en enkeltstart på 13 km og første etape af Tour de France, og derefter køres anden etape fra Roskilde til Nyborg og sidst men ikke mindst tredje og sidste danske etape fra Vejle til Søn­derborg.

Stærk og fornem frontfigur

Kronprins Frederik står i spidsen for det vilde og internationale cykelevent som en stærk og fornem frontfigur, der fra start har været dybt involveret.

De seneste dage har han både overrasket cykelholdet Quick-Step, der har flere danske cykelryttere med i løbet, sørget for festlig stemning, da årets Tour de France-ryttere blev præsenteret på plænen i Tivoli og torsdag aften deltaget i en forrygende gallamiddag på Københavns Rådhus. 

Derudover har kronprinsen charmeret i "Rolf & Ritter på Tour", hvor han sammen med de to Tour de France-kommentatorer Rolf Sørensen og Dennis Ritter prøvekører  første etape i København.

Alle er vilde med kronprinsen

Og danskerne, men også folk fra hele Europa elsker kronprins Frederiks stærke indsats og afslappede attitude.

Således skriver flere brugere på kongehusets sociale medier begejstrede kommentarer som "H.K.H. Ser altid så glad ud ? en fornøjelse at se. Smilene smitter ?", "Alletiders kronprins", "Vor fantastiske Kronprins ? altid et smil på læben samt en go' humor i ærmet."

Men der er også adskillige svenske og engelske kommentarer, som viser, at kronprinsen når ud over Danmarks grænser med sit budskab. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Flere højdepunkter

Fredag eftermiddag er kronprinsen klar til at overrække den gule trøje til vinderen af 1. etape i København, hvilket uden tvivl vil skabe endnu mere jubel fra danskerne.

Også de kommende dage byder på flere højdepunkter, når kronprins Frederik lørdag sætter det folkelige cykelløb i gang, overværer løbet og ser opløbet i Nyborg og derefter i Sønderborg og om aftenen inviterer til reception på Kongeskibet Dannebrog. 

Dybt engageret

Kronprinsen har løbende været engageret i den danske Grand Départ.

Således deltog han og afholdt tale ved offentliggørelsen af den danske Tourstart i februar 2019 på Københavns Rådhus.

Og i oktober 2021 deltog kronprinsen ved rutepræsentationen af Tour de France 2022 i Paris, hvor han holdt tale om danskernes cykelglæde.

Derudover har han givet interview til den kendte franske sportsavis L'Équipe i anledning af de kommende dages Tour de France-etaper i Danmark.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden