11. okt. 2015
Af Marianne Singer

Alt om den kongelige barnedåb i Stockholm

prinsesse Madeleine og prins Nicolas barnedåb
Sammensat billede: Prinsesse Madeleine og prins Nicolas
Foto: Scanpix & AOP
Der er lagt op til en fantastisk familiefest med masser af kongelige traditioner, når prinsesse Madeleine og Chris O'Neill lader deres søn, prins Nicolas, døbe i Drottningholms slottskyrka søndag.

Søndag inviterer den svenske kongefamilie endnu engang til barnedåb, når prinsesse Madeleine og Chris O’Neills søn, prins Nicolas Paul Gustaf, bliver døbt.

Det er tredje gang, kong Carl Gustaf og dronning Silvia overværer dåben af et barnebarn, men den højtidelige ceremoni vil uden tvivl være lige så speciel for alle involverede som de foregående.

Senest blev prinsesse Leonore døbt i Drottningholms slottskyrka i juni 2014.

Fornemme gæster deltager

Dåben af prins Nicolas kommer ligeledes til at foregå i de smukke og historiske rammer i slotskirken på Drottningholms slott, som er kongeparrets faste residens.

Her vil ærkebiskop Antje Jackelén assisteret af overhofprædikant Lars-Göran Lönnermark og hofpastor Michael Bjerkhagen stå for dåbsceremonien.

Omkring 160 gæster er inviteret med i kirken, deriblandt familierne Bernadotte og Sommerlath, Chris’ mor og søstre med deres familier og repræsentanter fra det officielle Sverige.

Estelle og Leonore charmerer alle

Med til fejringen på slottet er også mange af prinsesse Madeleine og Chris’ nære venner, der ligesom de andre gæster vil være i deres fineste frokost-festtøj.

Prins Nicolas, der nu er næsten fire måneder gammel, og hans kusine, prinsesse Estelle, og storesøster, prinsesse Leonore, sørger undervejs helt sikkert igen for søde scener.

Estelle og Leonore charmerer altid alle med deres kære og livlige personligheder.

Kongeparret inviterer på champagne

De fornemme dåbsgæster er inviteret til kl. 12 i Drottningholms slottskyrka. Efter dåben er der modtagelse på slottet, hvor bliver skålet i champagne.

Kun de allernærmeste er derefter inviteret til en hyggelig dåbsfrokost.

Som flot afslutning på det kongelige arrangement vil der blive affyret en salut på 21 skud fra Skeppsholmen præcis kl. 13.

Læs mere om: