Torsdag, 14. oktober 2010 - af af Annemette Krakau

Annmette Krakau: Frederik og Mary er sindssygt dygtige

Annemette Krakau

Annemette Krakau

Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Prins Christian - Danmarks kommende konge - fylder fem. Han er med, hvor det er passende, og bliver mødt i børnehøjde af sine forældre

For fem år siden - fredag den 15. oktober 2005 - var jeg tilskuer til "Vild med dans" i TV-studiet på Amager. Min mobil var sat på lydløs under udsendelsen, og jeg kan huske det hav af ubesvarede opkald og sms'er, der mødte mig ved 23-tiden, da jeg kiggede på telefonen igen. Kronprinsesse Mary var blevet indlagt på Rigshospitalet. Fødslen af Danmarks engang kommende konge eller dronning var i gang!

I morgen er det altså fem år siden. Der er stadig "Vild med dans" i fjernsynet. Til gengæld er der sket en hel masse med den lille arving til den danske trone, som blev født klokken 01.57 den nat. Han har vokset sig stor og sej!

Herfra skal der selvfølgelig lyde et stort tillykke til prins Christian med fødselsdagen. Jeg håber, han får en dejlig dag, præcis som man ønsker sig det, når man fylder fem år og måske næsten ikke kan sove natten før dagen af bare spænding.

I dagens anledning har jeg dog også lyst til at sætte spot på fødselsdagsbarnets forældre, Frederik og Mary, som har vist sig at være sindssygt dygtige til at coache prins Christian i forhold til den skæbne, han er født til. Det er virkelig imponerende og værd at notere sig, hvor harmonisk og tryg den lille prins er, hvad enten han - omgivet af verdenspressen - er brudesvend for kronprinsesse Victoria, eller om han er til officiel reception på Amalienborg. Han er med, hvor det er passende, og bliver mødt i børnehøjde af sine forældre.

Kongehuset er så tit blevet mødt af kritik om manglende åbenhed. Kronprinsparrets coaching af prins Christian viser tegn på det stik modsatte. Godt for Danmark - men allerbedst for prins Christian!

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden