Arveprinsesse Caroline-Mathildes elefantkæde til salg

Arveprinsesse Caroline-Mathildes elefantkæde er på auktion.

Arveprinsesse Caroline-Mathildes elefantkæde er på auktion.

Foto: Lauritz.com
Lidt kongelig kan man nu blive: Arveprinsesse Caroline-Mathildes elefantkæde er til salg på Lauritz.com.

Elefantkæden, som prinsesse Elisabeths mor, arveprinsesse Caroline-Mathilde havde, er sat til salg på net-auktionen Lauritz.com. Lige nu er buddet oppe i 230.000 kroner for kæden, der er vurderet til 300.00 kroner. Auktionen slutter på onsdag i næste uge.

Caroline-Mathildes elefantkæde hørte til Den danske Elefantorden. Det er en sjælden, forgyldt lang kæde bestående af 19 elefanter, hvor imellem der er tårne og kædeled. På elefanterne er der sadelstykker i blå emalje. Hele kæden, der er 117 cm lang, er udført hos hof- og ordensjuveler Anton Michelsen. Der følger ogå et originalt rødt etui med, der har arveprinsesse Caroline-Mathildes kronede monogram, skriver Lauritz.com i deres beskrivelse. Selve ordenen - den store elefant - må ikke sælges, men den dertil hørende kæde må godt. Sammen med kæden følger nemlig et notat om, at kæden frit kan sælges.

Det vides ikke, om det måske er boet efter grev Christian og grevinde Anne Dorte, der sælger kæden, eller om det er prinsesse Elisabeth, der også har sat sin pragtvilla ved Furesøen til salg.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden