25. apr. 2022
Af Marianne Singer

Begejstret kronprins Frederik til prisfest: Det er bare om at slå lyttelapperne ud

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere Marketing cookies.

Humøret steg adskillige grader, da en veloplagt kronprins Frederik mandag eftermiddag lyttede til unge talenter og deres spændende projekter ved stor prisfest i København.

Det var en glad og veloplagt kronprins Frederik, der mandag eftermiddag som præsident for Det Kongelige Danske Geografiske Selskab overrakte "Geografiens Talentpris" til syv unge dygtige geografer i Festsalen på Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning i København.

Efter med stor interesse at have lyttet til deres oplæg, der blandt andet handlede om tidsaktuelle emner som klimaforandringer i Grønland og skovrydning i sårbare områder, overrakte kronprinsen prisen og talte i længere tid med de unge.

Efterfølgende fortalte kronprins Frederik til BILLED-BLADET, hvordan det mindede ham om hans egen studietid at høre om de unges spændende projekter.

Se den fine video med en veloplagt kronprins Frederik, der mindes sin studietid og roser de unge i videoen øverst i artiklen

Uddelingen af "Geografiens Talentpris" er tidligere blevet udskudt to gange og kunne nu endelig finde sted.

Den nystiftede pris tildeles talentfulde geografer, der har færdiggjort en kandidat- eller ph.d.-grad. i geografi.

Prisen er stiftet med det formål at oplyse om geografi som fagkundskab og hertil udbrede interessen for faget samt uddannelsen.

Læs mere om: