9. nov. 2017
Af Henrik Salling

Begejstret prinsesse Marie mødte autisme-forskere

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/20171109_hjp6492_2.jpg
Foto: Hanne Juul
København er ramme for international konference om autisme og prinsesse Marie var som protektor for Landsforeningen for Autisme blandt deltagerne.

Højt hævet over Amager fik prinsesse Marie lejlighed til at hilse på en række forskere, som alle beskæftiger sig med autisme.

100 forskere og læger fra Danmark, Norge, Tyskland, England og en enkelt fra Canada er nemlig samlet på Hotel Bella Sky, hvor de i nogle dage holder oplæg og udveksler erfaringer med hinanden.

Prinsesse Marie er protektor for Landsforeningen Autisme og slog derfor også vejen forbi hotellet for at blive klogere på lidelse.

Temaerne for dette års konference er "Deltagelse", "Identitet" og "Selvbevidsthed" og prinsessen fik lejlighed til at høre et oplæg af den engelske forsker Laura Crane fra London.

Hilste på førende forskere

Efter oplægget på circa en halv time fik prinsessen mulighed for at hilse på en række af andre forskere, som også deltager i konferencen.

Konferencen er den sjette af sin slags og den er blevet til i et samarbejde mellem blandt andet Landsforeningen Autisme og Syddansk Univiersitet.

Prinsesse Marie har i en årrække været protektor for landsforeningen og emnet har prinsesse Maries særlige opmærksomhed, idet hun selv har en nevø med autisme.

https://imgix.billedbladet.dk/20171109_han6198.jpg
Foto: Hanne Juul

Læs mere om: