7. okt. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Benedikte hårdt ramt: Digby var guldklumpen

Prinsesse Benedikte
Prinsesse Benedikte
Foto: Lars H. Laursen
For prinsesse Benedikte har det helt sikkert været hårdt at tage afsked med den elskede familiehest Digby, som også har betydet meget for Benediktes datter Nathalie.

Prinsesse Benedikte og hendes datter prinsesse Nathalie har begge været glade for hesten Digby, som lørdag døde på Berleburg Slot efter 23 fine år som blandt andet en fantastisk dressurhest.

Prinsesse Benedikte har opdrættet Digby

Prinsesse Benedikte har sammen med Nathalie avlet og opdrættet den mørkebrune varmblods vallak, og de to har derfor haft et nært forhold til hesten.

Den rette beslutning

Prinsesse Nathalie måtte sammen med dyrlægen i weekenden træffe en svær beslutning, efter hendes hest var blevet syg.

Beslutningen var den rette, men naturligvis har det ramt prinsesse Benedikte og hendes datter hårdt, at den såkaldte kongeboks i Berleburg-stalden nu står tom.

Digby på pension

Digby gik på pension efter EM i Herning i 2013, og siden har hesten nydt sit otium i Berleburg i Tyskland.

Prinsesse Benedikte havde ikke set den elskede ganger i lang tid, da hun sidste år i april blev fejret i Kolding i anledning af sin 75-års dag.

Prinsesse Benedikte, prinsesse Nathalie og Digby
Prinsesse Benedikte, prinsesse Nathalie og Digby
Foto: Birger Storm

Benediktes børn

Prinsesse Nathalie og Digby overraskede Benedikte til finalen på hesteopvisningen ved Koldinghus, og bagefter uddelte Benedikte kys.

Først til Digby og så til sin datter.

- Det var en meget stor overraskelse. En dejlig, stor overraskelse. Det er jo ens to børn, sagde Benedikte ved den lejlighed, og prinsessen havde mere på hjerte.

- Jeg kan jo ikke nægte, at de firbenede står mit hjerte meget nært. Med Digby som guldklumpen, lød det fra dagens hovedperson, da hun takkede alle de fremmødte for den flotte fejring ved Koldinghus, som Benedikte er protektor for.

Meget mere i BILLED-BLADET

I denne uges BILLED-BLADET kan du læse om dronning Margrethe, som har taget hul på et nyt kapitel, og så er der friske billeder fra den kongelige families deltagelse ved Folketingets Åbning.

Desuden er der sædvanen tro fuld fokus på alt om Vild med dans.

https://imgix.billedbladet.dk/webgrafik_bb41-forsider_3.jpg

Læs mere om: