Bent Fabricius-Bjerre vil gerne lave musik til Yahya Hassan-digte

Bent Fabricius-Bjerre
Bent Fabricius-Bjerre
Foto: Martin Høien
Den legendariske komponist underholder ved aftenens store festforestilling i Koncerthuset til ære for prins Henrik.

I aften ved den store festforestilling i DR’s Koncerthus i anledning af prins Henriks fødselsdag, den 11. juni, er Bent Fabricius-Bjerre blandt de optrædende.

Ifølge dr.dk skal Bent Fabricius-Bjerre akkompagnere prinsens digt ”Les filles de Copenhague”, som den franske sanger Claude Chichon synger.

Bent Fabricius-Bjerre har tidligere sat musik til prinsgemalens digte, og i radioprogrammet ”Kultursøndag” på P1 fortæller komponisten om én ting, der kunne være en stor udfordring – at skrive musik til Yahya Hassans digte.

Den unge digter fra Vollsmose skabte debat med sine digte, der solgte i over 100.000 eksemplarer.

- Noget, der sikkert er svært, det er, hvis jeg bliver opfordret til at skrive musik til Yahya Hassans digte. Men jeg ville da gerne forsøge en dag, hvis jeg blev spurgt. Han nærmest messer dem, men det bliver jo nok det, jeg kalder den uendelige sang, for hans digte har jo ikke rigtig nogen fast form, fortæller Bent Fabricius-Bjerre i radioprogrammet.

- Digtene skulle nok mere have underlægningsmusik end egentlig musik til de enkelte ord. Det er sådan min umiddelbare fornemmelse. Der ville Mike Sheridan nok være en god partner at have på, siger Bent Fabricius-Bjerre med hentydning til den elektroniske musiker, som han tidligere har arbejdet sammen med.

Hør interviewet med Bent Fabricius-Bjerre i Kultursøndag på P1 – klik her

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden