14. mar. 2017
Af af Ulrik Ulriksen

Berleburg i sorg over prins Richards død

Berleburg slot
Foto: Jesper Sunesen / BILLED-BLADET
Den populære prins Richards død mandag aften er det helt store samtaleemne i den tyske by Bad Berleburg.

Bad Berleburg i delstaten Nordrhein-Westphalen i Tyskland er i sorg over tabet af en af byens helt store profiler gennem mange år.

Mandag 13. marts om aftenen døde prins Richard, der blev 82 år. Den lokale avis Siegener Zeitung og avisen Nordschleswiger er bare et par af de mange medier, som har omtalt dødsfaldet. En trist nyhed, der straks er blevet det helt store samtaleemne i prinsens hjemby.

Alle taler om prins Richards død

I området nær Berleburg Slot, hvor prinsen sammen med prinsesse Benedikte og parrets børn Gustav, Nathalie og Alexandra har haft så mange gode år sammen, er man triste over tabet af prins Richard. Blandt andet på Hotel Alte Schule var de ansatte kede af, at byen havde mistet sin prins.

LÆS OGSÅ: Prinsesse Benedikte på vej hjem til Berleburg

Det fortalte receptionisten BILLED-BLADETs udsendte, da der var checkin på en aften med en helt særlig ro over byen.

– Det første vi talte om, da jeg kom på arbejde var, at prins Richard var død. Og på det tidspunkt havde det allerede været fremme overalt i medierne, fortalte Tamara Ruschin fra Hotel Alte Schule, hvor prinsesse Nathalie og prinsesse Benedikte jævnligt er på besøg for at nyde maden i hotellets restaurant.

Fred og ro på Berleburg Slot

Ved slottet var der helt og aldeles roligt tirsdag aften. Der var lys i flere vinduer, men ikke megen aktivitet. Kun en enkelt lokal luftede sin hund på slotsområdet. Ellers åndede alt fred og ro.

Prinsesse Benedikte var tidligere på dagen vendt tilbage til Berleburg Slot efter et par travle arbejdsdage i Danmark. Nu ventes det, at familien over de næste dage samles for at støtte hinanden og sammen med resten af Bad Berleburg får taget endelig afsked med prins Richard.

SE VIDEO: Efter prins Richards død: Hvad sker der nu?

Se galleriet herunder med alle billederne af prins Richard.

GALLERI: Sådan husker vi prins Richard

Læs mere om: