12. feb. 2021
Af Marianne Singer

Berørt kronprinsesse Mary: Det bliver sværere og sværere

Kronprinsesse Mary.
Kronprinsesse Mary.
Foto: Jesper Sunesen
Det påvirkede i høj grad kronprinsessen, da hun talte med en gruppe unge om, hvor svært de har det under coronanedlukningen.

Det gjorde dybt indtryk på kronprinsesse Mary, da hun som formand for Mary Fonden torsdag mødtes med fondens ungepanel digitalt.

Sidste gang hun mødtes med dem var i oktober, hvor de stadig havde mulighed for at ses fysisk.

Her kom de unge med anbefalinger om, hvordan man kan hjælpe unge ud af mistrivsel og ensomhed under coronakrisen.

Langt mere tynget

Denne gang virkede de unge langt mere tynget og pressede af coronasituationen end sidste gang, skrev kronprinsesse Mary i et efterfølgende opslag på Mary Fondens Instagram, der blev delt fredag.

Hvilket berører kronprinsessen meget.

Ensomheden fylder

"I går mødtes jeg igen med vores ungepanel – denne gang digitalt – for at tale om, hvordan de har det her under anden nedlukning.

Det var tydeligt, at siden vi mødtes sidste gang i oktober, er de unge blevet meget mere pressede af den situation, de er i. Og stemningen på mødet var anderledes og mere tynget denne gang.

De unge har sværere og sværere ved at se en ende på det hele. De kæmper med at bevare både motivation og gejst, og ensomheden er begyndt at fylde mere for flere af dem.

Der var uden tvivl mindre optimisme at spore i panelet denne gang, men der var små lys og et forbilledligt fokus på dem, der har det sværest.

Nogle af de unge nævner blandt andet, at det gode, der måske kan komme ud af det her, er, at vi fremover kan tale mere åbent om ensomhed.

Mange tak til de unge i vores panel for at dele jeres tanker, oplevelser og gode råd med os i Mary Fonden. Vi vil formidle og viderebringe jeres budskaber i den kommende tid. Det er vigtigt, at jeres stemmer bliver hørt.

- H.K.H. Kronprinsessen," skriver kronprinsesse Mary på Mary Fondens Instagram.

Læs mere om: