9. sep. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Bevæget Frederik talte varmt om dronning Ingrid

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere Marketing cookies.

Til stor jubilæumsbegivenhed på Børsen talte kronprins Frederik om sin elskede mormor dronning Ingrid.

Kronprins Frederik var glad og veloplagt, da han gjorde sin entré på Børsen i København, hvor han skulle deltage i en stor begivenhed.

Kronprins Frederik til stor begivenhed

Frederik deltog som protektor i Red Barnets 75-års jubilæumskonference "Hvordan sikrer vi børns mentale sundhed og trivsel", og i den forbindelse gik han på scenen i Børssalen og holdt tale.

Frederik talte blandt andet bevæget og i dyb respekt om sin elskede mormor dronning Ingrid.

Hør kronprinsens ord om dronning Ingrid i videoen over artiklen.

Overtog efter dronning Ingrid

- Jeg overtog rollen som protektor i 2002 fra min mormor, Dronning Ingrid. Hendes hjerte bankede gennem hele hendes liv for de børn, der lever de sværeste liv. Ikke mindst de børn, der i hendes tid var mærket af krigens hærgen i Europa.

Der går en direkte linje fra det vigtige arbejde, som min mormor dengang oplevede stærke og modige kvinder og mænd stå sammen om - til det arbejde, Red Barnet laver i dag. Arbejdet for børn, der er ofre for krige og katastrofer, sagde kronprinsen i sin flotte tale til 75 års-jubilæet.

Kæmper for børns rettigheder

Red Barnet kæmper for børns rettigheder og yder øjeblikkelig hjælp til børn i hele verden.

I Danmark arbejder Red Barnet for at give børn et bedre liv ved blandt andet at forebygge mobning i danske skoler og institutioner og arbejde for at bekæmpe alle former for vold og seksuelle overgreb mod børn.

Meget mere i BILLED-BLADET

I denne uges BILLED-BLADET kan du se alle de nye billeder fra og læse alt om kronprinsparrets deltagelse i Flagdagen for Danmarks Udsendte, og så ser vi nærmere på tyve smukke år med Mary og Frederik.

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/webgrafik_bb37-forsider.jpg

Læs mere om: