31. jan. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Bevæget Mary: Lærers kræftsygdom og død gør dybt indtryk

Kronprinsesse Mary.
Kronprinsesse Mary.
Foto: Peter Grosen
En stærk historie om unge elevers sorg efter at have mistet deres klasselærer til kræft har ramt kronprinsesse Mary lige i hjertet.

Kronprinsesse Mary var blandt æresgæsterne i København til kåringen af vinderne af Mediekonkurrencen for skoler med overskriften ”Døden er da noget, vi taler om”.

Til eventet holdt kronprinsessen tale og mødte en masse dygtige skoleelever fra hele Danmark.

Kronprinsessen dvælede ved artikel

Mary var til den store begivenhed med til at hylde skoleever, der med deres aviser og nyhedssites satte fokus på døden og sorgen.

Kronprinsessen vart imponeret af de unges arbejde.

Der var særligt en enkelt artikel, Mary dvælede ved.

https://imgix.billedbladet.dk/20200129_hjp4230_1.jpg
Foto: Hanne Juul

Kronprinsesse Mary ramt i hjertet

- Da jeg læste artiklen, blev jeg både bevæget over jeres historie. Men jeg blev også rørt over jeres åbenhed og mod til at dele, sagde Mary til de dygtige elever fra 7.a på Carl-Nielsen skolen på Fyn.

De fortæller i en artikel til mediekonkurrencen om, hvordan de mistede deres klasselærer til kræft i 6.klasse, og det er altså denne historie, som har ramt kronprinsessen lige i hjertet.

Bevarede det gode humør

- I artiklen har et par af jer interviewet jeres klassekammerater, som fortæller om, hvor glade, I var for jeres lærer, og hvor meget I stadig savner hende. I fortæller om, hvordan I fulgte hende i hendes sygdom. Hvordan hun bevarede det gode humør, selv da håret begyndte at falde af. Og at hun kom og besøgte jer i klassen næsten til det sidste, sagde kronprinsessen, da hun i sin tale til begivenheden dvælede ved den stærke artikel.

Fortæller om begravelsen

- I fortæller om begravelsen og om den sorg, der fulgte efter - og som stadig fylder.

I har også - i en anden artikel - interviewet jeres nye klasselærer om, hvordan hun har oplevet at komme ind i en klasse, hvor sorgen pludselig kunne komme til udtryk som gråd midt i en dansktime, lød det fra Mary.

https://imgix.billedbladet.dk/20200129_hjp4322.jpg
Foto: Hanne Juul

Mary mødte eleverne

Efter prisoverrækkelse og underholdning på scenen fik kronprinsessen mulighed for at mødes med eleverne fra skolen på Fyn.

Det blev en god oplevelse for såvel kronprinsessen som de unge fynboer.

Meget mere i BILLED-BLADET

I denne uges BILLED-BLADET fortæller en stolt kronprins Frederik om sine og Marys børn og deres nye hverdag i skolen i Schweiz.

Frederik løfter også sløret for, hvordan Christian, Isabella, Josephine og Vincent har det med den nye skoleuniform, de skal have på i schweizisk skole.

Du får også en flot reportage med prinsesse Marie og prins Joachim til galla i Paris.

https://imgix.billedbladet.dk/webgrafik_bb05-forsider_0.jpg

Læs mere om: