1. feb. 2016
Af Henrik Salling

BILLED-BLADET fejrer prinsesse Marie

Prinsesse Marie
Foto: Hanne Juul og Ole Bjørk. Grafik: Niels E. Nielsen
På lørdag fylder prinsesse Marie 40 år, og det fejrer vi blandt andet med et flot billede af prinsesse Marie hver dag i denne uge.

På lørdag, den den 6. februar, fylder prinsesse Marie 40 år. I den anledning fejrer vi prinsessen med et billede fra vores arkiv hver dag i fødselsdagsugen, og på torsdag vil BILLED-BLADET stå i prinsessens tegn, når vi bringer et stort, eksklusivt interview med hendes kongelige højhed.

Med dagens billede skruer vi tiden tilbage til Møgeltønder. Helt præcist den 24. maj 2008. Den dag stod den lille sønderjyske by på den anden ende. Der var nemlig kongeligt bryllup i byen, og prins Joachim stod klar i Møgeltønder Kirke, hvor han skulle give sit ja til Marie Cavallier. En smuk fransk kvinde, som han havde møde gennem nogle danske venner år i forvejen, men som netop denne dag ville blive til prinsesse Marie af Danmark. Med den dag i kirken var prins Joachims to sønner, prins Nikolai og prins Felix, som sammen med deres far bød Marie hjertelig velkommen i familien.

Vidunderlig smuk brud

En tydeligt spændt og nervøs Marie Cavallier strålede om kap med solen, da hun ankom til kirken sammen med sin far. Iklædt en romantisk brudekjole skabt i blonder og på hovedet glimtede bryllupsgaven fra regentparret, et vidunderligt diadem diamanter. I kirken havde prins Joachim svært ved at holde tårerne tilbage og så med forelskede blik på sin smukke brud. Sammen forlod de kirken som mand og hustru.

Vejen til ægteskabet var dog mere bugtet end så mange andre.

Et tilfældigt møde

Prinsesse Marie var, da prinsen mødte hende, en kvinde, som allerede havde godt styr på sit liv og hvis løbebane havde bragt hende ud i verden. Hun havde studeret og arbejdet i USA, havde gået på kostskole og var nu flyttet tilbage til Schweiz, hvor hun havde bosat sig i Geneve, hvor hendes mor og stedfar boede. Og det første møde blev ganske tilfældigt ...

Men den dag i Møgeltønder kirke i maj 2008 blev to mennesker bragt sammen, og selv om vejen dertil måske ikke havde været helt let, så sejrede kærligheden til sidst.

Glæd dig til det store interview med prinsesse Marie i BILLED-BLADET på torsdag.

Læs mere om: