Onsdag, 21. oktober 2020 - af Marianne Singer

Billederne siger alt: Trist forskel fra sidste år

Kronprinsesse Mary onsdag ved ankomsten til Københavns Rådhus. 
Kronprinsesse Mary onsdag ved ankomsten til Københavns Rådhus. 
Foto: Martin Høien
Onsdag deltog kronprinsesse Mary i lanceringen af Verdenstimen på Københavns Rådhus. Også sidste år var hun æresgæst, men her var arrangementet et helt andet, fordi verden stadig ikke var påvirket af coronavirus.

Ligesom alle andre danskere påvirker coronakrisen også den danske kongefamilie på flere måder. 

Der bliver taget mange forholdsregler på kongelige opgaver for at undgå coronasmitte, hvilket blandt andet betyder, at de kongelige ikke kommer i så tæt kontakt med folk, som de plejer.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Stor kontrast

Sådan var det også onsdag middag, da kronprinsesse Mary på Københavns Rådhus deltog i lanceringen af Verdenstimen 2020, som skal udbrede kendskabet til FN´s verdensmål på skoler og ungdomsuddannelser i Danmark. 

En stor kontrast til sidste år, hvor kronprinsessen storhyggede sig med de mange deltagende skoleelever. 

Kronprinsesse Mary omgivet af glade skoleelever, der stod tæt omkring hende ved sidste års Verdenstime-lancering på rådhuset. 
Foto: Birger Storm
Kronprinsesse Mary sammen med de officielle repræsentanter sidste år. 
Foto: Birger Storm

God afstand til alle

Denne gang foregik det hele dog med afstand og langt færre medvirkende, idet der på grund af restriktionerne kun var inviteret i alt 72 gæster.

Kronprinsesse Mary under en af dagens øvelser ved lanceringen af Verdenstimen 2020 på Københavns Rådhus onsdag og med god afstand til de andre deltagere. 
Foto: Martin Høien

Kronprinsessen sad på forreste række med god afstand til udviklingsminister Rasmus Prehn og børne- og ungeborgmester Jesper Christensen.

Humøret var højt, da kronprinsesse deltog i en coronavenlig fodboldkamp.
Foto: Martin Høien

Selvom hun i år ikke kunne være tæt på skoleeleverne, kunne hun dog nyde at se dem præsentere deres fine verdensmål-projekter oppe på scenen og hun sagde hjerteligt farvel til alle, da hun igen tog afsted efter en time.  

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden