Fredag, 16. august 2013 — af Jan Bergman

Bomstærk kronprins Frederik laver en IRONMAN

Danmarks sportsglade kronprins Frederik vil på søndag kaste sig ud i en IRONMAN.
Danmarks sportsglade kronprins Frederik vil på søndag kaste sig ud i en IRONMAN.
Foto: Ole Bjørk
På søndag viser vores kronprins, at han er en mand af rette støbning – Frederik deltager i KMD IRONMAN Copenhagen 2013.

Kronprins Frederik er bomstærk – det har vi set ved flere lejligheder, når han har deltage i forskellige sportsløb herunder maraton-løb og diverse cykelløb.

Nu er kronprinsen klar til at prøve kræfter med de tre klassiske triatlon-discipliner svømning, cykling og løb.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det sker nu på søndag, hvor Frederik spænder alle muskler i kroppen og begiver sig ud på KMD IRONMAN Copenhagen sammen med 2600 andre deltagere.

Første disciplin er svømning, der finder sted ved lagunen ved Amager Strandpark, hvor deltagerne svømmer 3,8 kilometer. Dernæst følger en distance på 180 kilometers cykling i nordsjællandske omgivelser, mens sidste disciplin består af maratondistancen på 42,2 kilometers løb på havnefronten i København.

Og kronprins Frederik er stolt af, at vi kan afholde et sådan arrangement i hovedstadsområdet, hvor over 40 nationer vil deltage, og nu også en dansk kongelig.

- Det er flot, at København som den eneste hovedstad i verden er vært for en IRONMAN, og jeg ser frem til en stor og festlig sportsbegivenhed på søndag, udtaler kronprinsen der glæder sig til den sportslige begivenhed.

- Jeg glæder mig personligt til at konkurrere med de 2600 andre deltagere - det bliver en helt særlig udfordring.

I juni gennemførte han i al stilfærdighed en halv jernmand i Jels, sydvest for Kolding og i juli kørte han et af verdens hårdeste cykelløb for motionister, La Marmotte i Frankrig, 174 km, som til sidst bringer rytterne op på toppen af Alpe D´huez.

Kronprins med krummer i

I marts knoklede kronprins Frederik sig igennem det 90 kilometer lange Vasaløb på langrendsski i Sverige, og stærke Frederik fik en placering som 4136 ud af 14381 deltagere. Kronprinsen klarede de 90 kilometer på seks timer og 37 minutter. Kronprins Frederik har én gang tidligere deltaget i løbet, hvor han kom ind som nummer 5530.

Kronprinsen har gennemført i alt seks maratonløb, med den bedste tid på tre timer, seks minutter og 49 sekunder.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden