Søndag, 6. februar 2022 — af Karina Didriksen

Dagen før 70-års regeringsjubilæum: Opsigtsvækkende udmelding fra dronning Elizabeth

Dronning Elizabeth og hertuginde Camilla.
Dronning Elizabeth og hertuginde Camilla.
Foto: Ritzau/Scanpix
Englands monark, dronning Elizabeth, ønsker, at prins Charles’ hustru, hertuginde Camilla, en dag skal omtales som dronninggemalinde.

I anledning af dronning Elizabeths 70-års regeringsjubilæum den 6. februar har den engelske monark udsendt et officielt brev, hvor hun takker for støtten gennem årene.

Men brevet gemmer også på en opsigtsvækkende udmelding. Dronning Elizabeth ønsker nemlig, at prins Charles’ hustru, hertuginde Camilla, en dag skal bære titlen som dronninggemalinde.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Jeg er for evigt taknemmelig og ydmyg over for den loyalitet og kærlighed, som I fortsætter med at give mig, udtaler dronning Elizabeth og fortsætter:

- Og når, med tiden, min søn Charles bliver konge, ved jeg, at I vil give ham og hans hustru, Camilla, den samme støtte, som I har givet mig; og når tiden kommer, er det mit oprigtige ønske, at Camilla vil blive omtalt som dronninggemalinde, når hun fortsætter sin egen loyale service.

Fra prinsesse til dronninggemalinde

Prins Charles blev gift med Camilla Parker Bowles ved en borgerlig ceremoni i 2005, og hun bærer titlen hertuginde af Cornwall.

Dronning Elizabeth støtter nu offentligt op om, at Camilla skal omtales som dronninggemalinde, når prins Charles en dag bliver konge af England. Det var ellers forventet, at Camilla fik titlen som prinsesse.

95-årige dronning Elizabeth er den første britiske monark, som kan fejre platinjubilæum.

Hun arvede tronen fra sin far, kong George VI, tilbage i 1952, 25 år gammel.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden