25. maj. 2016
Af Dorte Quist

Dagens dåbsbarn: Prinsesse Isabella

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/dagensdaabsbarn-isabella.jpg
Foto: AOP
BILLED-BLADET varmer op til fredagens dåb af kronprinsesse Victoria og prins Daniels søn, prins Oscar. I dag mindes vi, da kronprinsesse Mary selv bar sit andet barn, prinsesse Isabella, til dåben i juli 2007.

Det var kronprinsesse Mary selv, der holdt sin lille datter over døbefonten i Fredensborg Slotskirke, og da biskop Erik Norman Svendsen spurgte: "Hvad er barnets navn?", var spændingen intens rundt på alle stole og kirkebænkene.

De fleste havde gættet rigtig på tre af navnene; Henrietta, Ingrid og Margrethe, men at den lille yndige baby med de mørke, blå øjne, også kom til at hedde Isabella, var en stor overraskelse.

SE BILLEDERNE: Da prinsesse Isabella besøgte Samsø

Prinsesse Isabella fik seks faddere

Kronprinsparrets andet barn var kommet til verden 21. april om eftermiddagen på Rigshospitalet i København, og lidt over to måneder efter blev hun døbt i Nordsjælland med en flot samling faddere ved sin side.

Det blev dronning Mathilde af Belgien, prinsesse Alexia af Grækenland, overlæge Nadine Johnston, direktør Christian Buchwald, major Peter Heering og hofjægermesterinde Marie Louise Skeel, der fik æren af at være faddere til lille prinsesse Isabella.

Prinsesse Isabella var ligesom sin storebror, prins Christian, sin far, kronprins Frederik og sin farmor, dronning Margrethe, iklædt Christian 10. dåbskjole fra 1870 samt en yndig lille matchende kniplingekyse.

Tårer i forældrenes øjne

Hendes storebror, prins Christian, der sad på sin fars arm under dåbshandlingen, kiggede nysgerrigt ned på sin lillesøster, da biskoppen hældte vand over håret på hende, men Isabella kiggede slet ikke tilbage.

Hun var nemlig faldet i søvn, og hun åbnede først øjnene igen, da det hele var overstået, og hun havde fået kniplingekysen på igen.

LIgesom under prins Christians dåb sang også Københavns Drengekor også i Fredensborg Slotskirke, og præcis ligesom ved Christians dåb, fik det tårerne frem hos både Mary og Frederik.

Kronprins Frederik indrømmede da også bagefter, at det var de klare drengestemmer i koret, der gjorde ham så bevæget.

- Det var så smukt. Det er det flotteste, man kan komme ud for, sagde han bagefter.

Meld dig til BILLED-BLADETs nyhedsbrev og opdag en verden af fordele! Klik her!

Opkaldt efter familie

Hvis dronningen havde fået navnene på sit første barnebarn af hunkøn at vide på forhånd, røbede hun det i hvert fald ikke med en eneste mine. Dronningen så både stolt og lykkelig ud, da hun hørte kronprinsesse Mary sige Ingrid og Margrethe. Den samme glæde tegnede sig i John Donaldsons ansigt, da han hørte, at Danmarks lille prinsesse også hedder Henrietta efter Johns afdøde hustru, og Marys mor.

Der var inviteret omkring 130 gæster til dåben i Slotskirken. Efter dåben var kun den nærmeste familie og gode venner inviteret til privat dåbsmiddag og fest hjemme i det der var kronprinsparrets hjem dengang, Kancellihuset ved Fredensborg Slot. Isabellas dåb var nemlig en privat familiearrangement i modsætnign til prins Christians dåb et par år før.

Læs mere om: