Tirsdag, 5. oktober 2021 - af Marianne Singer

Danmarks seje kronprins: Frederik klarede styrkeprøve

Kronprins Frederik sammen med rektor Torben Nielsen. 
Kronprins Frederik sammen med rektor Torben Nielsen. 
Foto: Marie Ravn
Det var en hårdtslående kronprins Frederik, der mandag stod for den officielle indvielse af Arkitektskolen Aarhus’ nye bygning.

Kronprins Frederik viste mandag endnu engang, at han elsker en god udfordring, da han skulle indvie Arkitektskolen Aarhus' nye bygning på en noget alternativ måde. 

Det var nemlig ikke den sædvanlige snor, der skulle klippes over, men en hammer, der skulle svinges.

Kronprinsen klar til at svinge hammeren. 
Foto: Marie Ravn
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Brød ud i jubel

Kronprins Frederik gik beslutsomt til sagen og med et stort smil svingede han hammeren så hårdt, at den fik klokken til at ringe ved første slag. 

Klaret med første slag. 
Foto: Marie Ravn

Det flotte slag for arkitekturen fik de mange fremmødte til at bryde ud i stor jubel.

Tryk her for at se Frederik svinge hammeren

Fornemt besøg

Udover kronprins Frederik deltog også transportminister Benny Engelbrecht, uddannelses- og forskningsminister Jesper Pedersen og borgmester Jacob Bundsgaard samt  375 inviterede gæster og 480 studerende. 

- Det er sjældent, at man kan invitere så mange gæster til fødselsdag, og det er ikke hvert år, man kan fejre fødselsdag med at indvie en ny bygning, men det kan vi i dag. Danmarks første nybyggede arkitektskole, og så oven i købet på Arkitekturens Dag, sagde skolens rektor Torben Nielsen blandt andet i sin tale.

Spændende dag

Indvielsen af den nye arkitektskole skete på skolens 56-års fødselsdag, som i år også faldt på Arkitekturens Dag, og den festlige begivenhed markerer, at Arkitektskolen Aarhus nu for første gang i skolens historie har fået et permanent hjem. Den nye bygning er placeret på godsbanearealet i Aarhus, og den rummer godt 12.500 kvadratmeter fordelt på fire plan.  

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden