Tirsdag, 6. august 2013 — af Helle Skram de Fries

Danskerne vilde med kronprinsen

kronprins frederik
Kronprins Frederik
Foto: Martin Høien/Billed-Bladet
En ny undersøgelse viser, at 77 procent mener Frederik er klar til tronen.

Dele af pressen har gennem årene været efter kronprins Frederik med kritik. Så var han for mut og tillukket. Så var han for festglad og for munter, tog for let på det hele og havde det for sjovt – og tog ikke sin rolle som kronprins alvorligt nok.

Men danskerne, de har altid elsket Frederik. I 1998 mente hele 80 procent, at han ville blive en god konge, og her i 2013 viser en undersøgelse foretaget af You Gov for Søndagsavisen, at 77 procent mener, kronprinsen er klar til tronen allerede nu.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Som ung følte Frederik sig ikke rigtig tilpas med en dag at skulle være konge.

Han var en usikker, ung mand, men han var ikke bange for at vise det og sige det højt.

En usikkerhed som dele af pressen kritiserede ham for, men som den almindelige dansker elskede ham for – og værdsatte.

Hele seks gange er han kåret til årets dansker foran populære navne som Peter Schmeichel og Anja Andersen.

- Dele af pressen syntes kronprinsen levede for let og havde det for sjovt. De mente simpelthen ikke, han tog sin rolle alvorligt, fortæller BILLLED-BLADETs Trine Larsen, som i Søndagsavisen præsenteres som ”en af de mest erfarne royale reportere i landet”.

- Folk identificerede sig med ham. Han var ærlig – også omkring sin usikkerhed, og det talte til danskerne, forklarer Trine Larsen.

Der er ingen tvivl om, at kronprins Frederik er vokset med opgaven. Dels fordi han er blevet ældre og mere erfaren med diverse royale opgaver. Og dels fordi han har fået en uvurderlig støtte i Mary, der giver ham ro og selvtillid både privat og professionelt.

Og danskerne bakker op om vores kronprins, som de altid har gjort. Med stor støtte og tillid til, at han har evnerne og viljen til at yde det, det kræver at være kommende konge af Danmark.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden