Torsdag, 20. januar 2022 - af Marianne Singer

Dejlig overraskelse på festlig dag: Sådan fejrer Frederik sin Mary

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary.
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary.
Foto: Lars H. Laursen
Kronprins Frederik hylder sin hustru, kronprinsesse Mary, på sød vis ved at gøre hende selskab på en stor fødselsdagsudstilling.

Som en dejlig overraskelse ledsager kronprins Frederik sin hustru, kronprinsesse Mary, ved åbningen af den store særudstilling "Mary & Kronprinsesserne", på Koldinghus, der markerer kronprinsessens 50-års fødselsdag. 

Med til den festlige åbning mandag den 31. januar er også prinsesse Benedikte, der er æresprotektor for Koldinghus.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Dejlige minder

Udstillingen tegner et portræt af den danske kronprinsesse og hendes fire forgængere i Glücksborg-slægten.

De besøgende kan på udstillingen blandt andet se frem til at opleve det berømte rubinsæt og den blå kjole og hårbøjle, som kronprinsesse Mary bar ved prins Christians dåb i 2006.

Desuden vil Kronprinsesse Mary selv fortælle om sin rolle og sine forgængere i en naturtro 1:1 projektion på væggene i udstillingen, står der i en netop udsendt pressemeddelelse.

Samtidig har også kongehuset delt nye skønne billeder af kronprinsesse Mary, der torsdag lagde vejen forbi museet for at følge tilblivelsen af udstillingen på tætteste hold.

På opdagelsesrejse

Det er kronprinsesse Mary, der med sin mand og prinsesse Benedikte ved sin side, officielt åbner udstillingen, hvorefter der er taler ved Koldings borgmester, Knud Erik Langhoff, og museumsdirektør for Kongernes Samling, Thomas C. Thulstrup.

I udstillingen vil kronprinsesse Mary guide de besøgende på en opdagelsesrejse i sine forgængeres og Glücksborg-dynastiets historie. Hovedpersonerne er ud over kronprinsessen, prinsesserne Louise af Hessen-Kassel, Lovisa af Sverige-Norge, Alexandrine af Mecklenburg-Schwerin og Ingrid af Sverige.

Blandt dem er Kronprinsesse Mary den eneste med en ikke-kongelig baggrund.

"Mary og Kronprinsesserne" kan opleves på Koldinghus fra den 1. februar 2022 til den 30. december 2022.

Læs alt om udstillingen her

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden