14. feb. 2018
Af Laura Dalgård Hansen

Den franske præsidents flotte ord om prins Henrik

Emmanuel Macron
Emmanuel Macron
Foto: AOP
Præsident Emmanuel Macron og Birgitte Macron sender deres dybeste medfølelse til Dronning Margrethe, kongefamilien og det danske folk.

Nyheden om prins Henriks død har hurtigt spredt sig til hele verden - også til hans elskede hjemland, Frankrig.

Den franske præsident sender sin dybeste medfølelse til familien og det danske folk.

Venskab mellem Frankrig og Danmark

- Det er med sorg, at Frankrigs præsident Emmanuel Macron har modtaget meddelelsen om H.K.H. Prins Henriks død. Henri de Monpezat, født i Talence i Sydvestfrankrig, karrierediplomat og eventyrer med stort kendskab til Fjernøsten, blev Prins af Danmark efter sit ægteskab med daværende H.K.H. Kronprinsesse Margrethe i 1967.

- Det har altid stået hans hjerte nært at fremme det lange og ubrydelige venskab mellem Frankrig og Danmark, to nationer, hvis alliance aldrig er blevet brudt, meddeler præsidenten i en pressemeddelelse.

Prins Henrik fremmede undervisningen i fransk

I den forbindelse hylder præsidenten prins Henrik for hans indsats med at fremme det franske sprog i Danmark, samt hans kunstneriske evner.

- Han sørgede især for, at det franske sprog blev talt ved Hoffet, og arbejdede for at fremme undervisningen af det franske sprog i Danmark, navnlig på Prins Henriks Skole, den største franske skole i Nordeuropa med 950 elever.

- Som passioneret kunstner og levemand har han udgivet flere digtsamlinger på fransk og dansk, herunder Cantabile (2000), illustreret med collager af Dronning Margrethe 2., og også den humoristiske erindringsbog Destin oblige (1996) samt endda en kogebog.

I kan også sende jeres hilsener og varme tanker til dronningen og familien på BILLED-BLADETs særlige kondolence-side her

Læs mere om: