10. okt. 2022
Af Marianne Singer

Derfor betød det noget særligt: Kronprinsesse Mary havde hjertet med

Kronprinsesse Mary ved dagens arrangement hos Hjerteforeningen. 
Kronprinsesse Mary ved dagens arrangement hos Hjerteforeningen.
Foto: Claus Fisker
Kronprinsesse Mary satte under sit besøg i Aarhus mandag fokus på en ny ordning, der helt sikkert står hendes hjerte nær.

Kronprinsesse Mary støttede mandag op om en helt særlig ordning i Aarhus, der uden tvivl står hendes hjerte nær.

Således deltog hun som Hjerteforeningens protektor i åbningen af den nyetablerede ordning for patientstøtter til hjertepatienter på Aarhus Universitetshospital.

Kronprinsesse Mary mistede som kun 25-årig selv sin mor, Henrietta Donaldson, der havde hjerteproblemer og døde i forbindelse med en hjerteoperation i 1997.

https://imgix.billedbladet.dk/20221010_cfi02707.jpg
Kronprinsesse Mary under besøget på Aarhus Universitetshospital mandag.
Foto: Claus Fisker

Flot frivillig indsats

Patientstøtterne er et korps af frivillige i Hjerteforeningen, som alle selv lever med en hjertesygdom.

De kommer rundt på mange af landets hjerteafdelinger til samtaler med indlagte patienter.

Kronprinsessen fik i forbindelse med åbningen en lille rundvisning på hjerteafdelingen på Aarhus Universitetshospital og overværede i den forbindelse en samtale mellem en patient og to patientstøtter, ligesom hun ved en efterfølgende seance ønskede folkene bag den nye ordning tillykke med tiltaget.

https://imgix.billedbladet.dk/patientstoetter-6.jpg
Kronprinsesse Mary overværede under sit besøg på Aarhus Universitetshospital en samtale mellem to patientstøtter og en patient. Her ses hun i samtale med patientstøtterne Lars Biza (tv.) og Kenneth Pallisgaard Larsen.
Foto: Hans Christian Jacobsen / Hjerteforeningen

Patientstøtterne har valgt at stille sig til rådighed med såvel fysiske som telefoniske samtaler med andre, som er blevet ramt af en tilsvarende hjertesygdom.

Mere end halvdelen af alle over 55 år rammes af en hjerte-kar-sygdom, og ca. 524.000 danskere lever med en hjerte-kar-sygdom.

Ved indvielsen deltog desuden Karin Salling, der er næstformand i Salling Fondene, som har støttet Hjerteforeningens patientstøtteindsats med 5,8 mio. kr.

https://imgix.billedbladet.dk/20221010_cfi02661.jpgkk_.jpg
Kronprinsesse Mary sammen med patientstøttere og Karin Salling, næstformand i Salling Fondene.
Foto: Claus Fisker

- I Salling Fondene har vi i en årrække støttet Hjerteforeningens patientstøtteindsats. En samtale med et medmenneske, som har været igennem et lignende sygdomsforløb og kan forstå og hjælpe med at sætte ord på de mange følelser, må være den helt rette støtte at have med under forløbet – både på hospitalet og i tiden efter hjemsendelsen. Derfor er det vores overbevisning, at patientstøtteindsatsen er af helt afgørende betydning for hjertepatienterne på deres vej tilbage mod en normal tilværelse, forklarer Karin Salling i en pressemeddelelse.

Læs mere om: