Mandag, 26. oktober 2020 - af Marianne Singer

Derfor blev Mary rørt over 15-årige Benedicte

Kronprinsesse Mary.
Kronprinsesse Mary.
Foto: Søren Hytting
Kronprinsesse Mary var både rørt og imponeret over 15-årige Benedictes personlige og ærlige ord under afsløringen af årets Julemærke.

Det var en tydelig rørt og imponeret kronprinsesse Mary, der lyttede til de meget personlige og ærlige ord, som 15-årige Benedicte Lise Vinge læste højt for den kongelige gæst ved afsløringen af årets Julemærke.

Benedicte læser sit brev højt. 
Foto: Søren Hytting

Benedicte har for nylig afsluttet et ophold på et Julemærkehjem og i dagens anledning havde hun og tre andre børn skrevet et brev til deres tidligere jeg, den person de var, før de kom på Julemærkehjem.

Illustrator Tomas Bjørnsson sammen med Benedicte og kronprinsesse Mary ved afsløringen af årets Julemærke.  
Foto: Søren Hytting
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

En helt anden pige

Benedicte Lise Vinge er fra Solrød Strand og fik i 2020 et ophold på et Julemærkehjem. 

I dag er hun en helt anden pige, fordi samværet med andre børn og den daglige undervisning og omsorg fra de voksne på Julemærkehjemmet har ført til, at hun er blevet en stærkere og mere selvsikker person.

Årets Julemærke. 
Foto: Søren Hytting

Modige ord

Her er de fine og rørende ord, som Mary lyttede til:

Kære Benedicte

Jeg vil gerne fortælle dig om min oplevelse med at være på Julemærkehjem.

Kan du huske, da du var lille og ingen idé havde om, hvordan et loop i en rutsjebane føltes? For at finde ud af det, måtte du prøve det. Du var nervøs i starten, og da loopet kom, kunne du ikke lide det. Efter forlystelsen var du dog stolt af dig selv. Du vidste ikke, hvad du gik ind til, men du tog udfordringen op og klarede det.

Jeg ved, du aldrig har følt, at du har tilhørt et fællesskab eller haft veninder. Du blev ikke set som en pige, der havde noget at sige. Og det har været svært for dig at ændre det i de klasser, du har gået i.

Første gang du blev introduceret til et Julemærkehjem, var af dine forældre. Du var stædig og ville ikke lytte, fordi du troede, at de mellem linjerne mente, at du var overvægtig. Nogle år senere blev du alligevel nysgerrig. Du kiggede på videoer, så billeder og fulgte med via medierne. Efter et stykke tid tog du dig sammen til at fortælle dine forældre om ideen, som nu var blevet dit eget initiativ. De hjalp dig med at sende ansøgningen. Og den skulle vise sig at ændre dit liv.

Da jeg startede på Julemærkehjem, vidste jeg ikke, hvad jeg skulle forvente, eller hvordan jeg ville reagere. Ligesom med loopet. Jeg havde hjemve, men de voksne lærte mig at håndtere det, så jeg fik det bedste ophold.

Jeg lagde mærke til, at de voksne på Julemærkehjemmet gik højt op i, at vi børn og unge følte os trygge og blev respekteret. De havde altid tid til at lytte, når der var udfordringer. De dage jeg havde det svært, kunne jeg altid få en krammer.

Der er nogle, som har fordomme om, at et Julemærkehjem kun er for overvægtige. På et Julemærkehjem er det dog ikke vægten, der er i fokus. Derimod er der fokus på samarbejde, fællesskab, venskab, motivation og på at gøre det svære til leg.

Venskaberne er fantastiske på et Julemærkehjem. Her har jeg oplevet noget, jeg aldrig havde prøvet før: At mine venner og veninder spørger efter mig og interesserede sig for mig. Det er en følelse, jeg stadig får i dag, når jeg skriver med dem. For venskaberne har for mig varet længere end de 10 uger, et ophold varer. I september holdt jeg min konfirmation, og jeg havde venner med fra Julemærkehjemmet. Det var den bedste dag.

Under opholdet har jeg fået så meget selvtillid, at jeg er blevet klar til at tage det ansvar, der skal til for at kunne skifte klasse for tredje gang. Jeg har ikke fortrudt beslutningen.

Så kære Benedicte: Dér hvor du er nu, vil du ikke kunne forudse, hvor meget du kommer til at ændre dig på bare 10 uger. Du kommer til at være åben og stolt, og du vil føle, at der er plads til, at også du kan sige noget, uden at blive dømt.

Kærlig hilsen
Benedicte

Kronprinsesse Mary hilste også på de andre børn og unge, der havde skrevet personlige breve. 
Foto: Søren Hytting

Julemærket 2020 kan købes online på julemaerket.dk og PostNords netbutik og i en lang række butikker. 

Julemærkehjemmene hjælper børn, der kæmper med mistrivsel, mobning, ensomhed og lavt selvværd.

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden