29. apr. 2020
Af Marianne Singer

Derfor er kronprinsesse Mary så glad for Kancellihuset

Kronprinsesse Mary.
Kronprinsesse Mary.
Foto: Jesper Sunesen
Kronprinsesse Mary har et helt særligt forhold til Kancellihuset, som hun netop er flyttet ind i med Frederik og børnene.

I sidste uge meddelte kongehuset, at kronprinsfamilien var flyttet ind i Kancellihuset i Fredensborg og at de vil bo der i de kommende måneder.

For kronprinsesse Mary bliver det uden tvivl skønt at bo i det charmende hus ved Fredensborg Slot igen.

https://imgix.billedbladet.dk/bb-538742mary.jpg
Kancellihuset.
Foto: Martin Høien

Stor passion

Ikke alene kan hun her dyrke sin store passion ridning, som hun også tidligere har gjort, og tage lange løbeture i den omkringliggende slotspark eller nede ved vandet.

Kronprinsesse Mary har også tidligere i bogen Amalienborg fra 2013 fortalt, at der er en helt særlig grund til, at hun er så nært knyttet til Kancellihuset.

Føler sig godt tilpas

Det var nemlig kronprinsparrets første hjem, efter at de blev gift i 2004.

”Kancellihuset er et hus, hvorimod Amalienborg er et palæ, siger kronprinsessen i bogen Amalienborg.

”Jeg er sikker på, at det ville have været mere overvældende, hvis vi skulle have flyttet ind på Amalienborg med det samme. Derude er man beskyttet af naturen. Fra det øjeblik jeg kom ind i huset følte jeg mig godt tilpas. Der var varme og atmosfære, og vi følte, at vi var i vores eget,” lød det fra kronprinsessen i bogen.

På den måde følte Mary, ifølge bogen, at det også var en nemmere overgang til en kongelig tilværelse end i de mere statelige omgivelser på Amalienborg.

Stiftede familie

For kronprinsesse Mary er der også mange dejlige minder forbundet med Kancellihuset, idet det var her hun sammen med Frederik stiftede familie.

https://imgix.billedbladet.dk/bb-00075684heltny.jpg
Et lykkeligt kronprinspar beundrer deres nyfødte søn foran Kancellihuset i 2005.
Foto: Ole Bjørk
https://imgix.billedbladet.dk/sh-334428mary.jpg
Frederik med Christian og Mary med Isabella i favnen i 2007.
Foto: Peter Grosen

Både prins Christian og prinsesse Isabella havde deres første barndomsår i Fredensborg, hvor de også nåede at gå i vuggestue i Dronning Louises Børnehus.

https://imgix.billedbladet.dk/bb-351989mary.jpg
Prins Christian ankommer sammen med sine forældre til sin første dag i Dronning Louises Børnehus i 2007.
Foto: Martin Høien

Kronprinsparret har gennem årene holdt flere af deres og børnenes fødselsdagsfejringer i Fredensborg og været til dronning Margrethes store fester på Fredensborg Slot lige ved siden af.

https://imgix.billedbladet.dk/bb-803005.jpg
Kronprinsparret følges fra Kancellihuset til Fredensborg Slot med kongelige venner fra rundt i Europa til dronning Margrethes 70-års fest i 2010.
Foto: Ole Bjørk

I det nye nummer af BILLED-BLADET kan du læse alt om kronprinsfamiliens flytning til Fredensborg og nyde skønne billeder derfra.

https://imgix.billedbladet.dk/_hjp2738_1_0.jpg

Læs mere om: