23. jan. 2013
Af af Miriam Meyer, IN, Aller Media

Derfor er verden så vild med kronprinsesse Mary

kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Men hvad er det egentlig, vores kronprinsesse kan stilmæssigt? Hvorfor er alle så vilde med Mary?

Kronprinsesse Mary er kendt for sin gode stil. Faktisk mener den internationale modepresse, at hendes stil er så sikker, at hun ofte fremhæves som eksempel på, hvordan man klæder sig feminint, tidløst og elegant. INs moderedaktør giver sit bud på, hvordan det kan være

Siden hun blev gift med kronprins Frederik i maj, 2004, har Mary rangeret højt på listen over verdens bedst klædte. I 2012 var hun således endnu engang på Vanity Fairs prestigefyldte hædersliste "Best Dressed Women".

Men hvad er det egentlig, vores kronprinsesse kan stilmæssigt? Hvorfor er alle så vilde med Mary?

- Jeg synes, hun er moderne og elegant. Hun er bevidst omkring de tendenser, der kendetegner sæsonen, og så kan jeg godt lide, at hun er tro mod det danske og derfor er en god repræsentant for dansk design og den nordiske kultur. Hun bruger eksempelvis pels, fordi det er det, vi traditionelt set har holdt os varme i om vinteren, siger INs moderedaktør Louise Amstrup.

Og det er netop dét, at hendes stil har nordisk islæt, som gør hende så populær, og hun lader da også til at have inspireret en yngre stil-konkurrent: Nemlig hertuginde Catherine af Cambridge, den tidligere Kate Middleton. De to stil-prinsesser bliver derfor ofte sammenlignet.

- Den yngre generation af de royale har været gode mode-ambassadører. Både Kate Middleton og Mary har en borgerlig baggrund. De er ikke vokset op med stylister. De har selv skullet træffe valg, siger Louise Amstrup om de royale stilikoner.

Dog er forskellen på de to alligevel til at få øje på. Eksempelvis bruger Mary primært eksklusive mærker og fine danske smykker, mens Catherine er blevet kendt for at gå i budgetvenlige mærker og mikse dem med engelske designerfund fra blandt andre Roksanda Ilincic og Alexander McQueen.

INs moderedaktør mener Mary har en tidløs stil, som suppleres godt af et altid venligt smil og værdig holdning.

- Man kan næsten kalde hende en moderne Jackie O, siger hun.

Læs mere om: