4. feb. 2019
Af Ulrik Ulriksen

Derfor gjorde kronprinsesse Mary indtryk på alle i Skuespilhuset

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Martin Høien
For kronprinsesse Mary var det en helt speciel oplevelse at deltage i prisoverrækkelse hos Kræftens Bekæmpelse.

På World Cancer Day var kronprinsesse Mary æresgæst hos Kræftens bekæmpelse i Skuespilhuset i København, hvor hun overrakte en stor pris til dagligvarekæderne Aldi, COOP, Lidl, REMA 1000, Salling Group samt Magasin.

Mary overrakte Kræftens Bekæmpelses Hæderspris 2019 til dagligvarekæderne, fordi man i deres butikker gemmer tobakken væk, så den ikke har en fremtrædende placering på hylderne.

Dermed går butikkerne forrest i indsatsen for at undgå, at børn og unge begynder at ryge.

Kronprinsesse Marys særlige udstråling

Undersøgelser viser, at børn og unge er mindre tilbøjelige til at eksperimentere med rygning, når de ikke bliver udsat for synlig markedsføring af tobak i butikker.

Tobak under disken betyder, at især børn og unge ikke bliver fristet af tobak. Men tiltaget støtter også voksne, der gerne vil stoppe med at ryge og begrænser impulskøb af cigaretter.

Dette tiltag sørgede kronprinsesse Mary effektivt og smukt for at sætte fokus på i Skuespilhuset, hvor hun var på scenen og holdt en tale i forbindelse med prisoverrækkelsen.

Med sin særlige og helt personlige stil og udstråling kombineret med vigtigheden af budskabet gjorde Mary et meget stærkt indtryk på alle i Skuespilhuset.

Kræftsygdom har været tæt på

I talen kom kronprinsessen, som selv i den nære omgangskreds har oplevet venner og veninder med kræft, ind på, hvor stor en forskel det gør, at Kræftens bekæmpelse arbejder så målrettet, som tilfældet er.

Kræft er et på alle måder enormt problem i det danske samfund. Det viser tallene med al mørk tydelighed.

Hver tredje dansker får kræft, og sygdommen er den hyppigste dødsårsag blandt danskerne. Hvert år får ca. 37.000 danskere kræft, og femårsoverlevelsen er 60 pct. for mænd og 63 pct. for kvinder.

Læs mere om: