8. sep. 2020
Af Marianne Singer

Derfor håber Mary på et lille smil

Kronprinsesse Mary.
Kronprinsesse Mary.
Foto: Hanne Juul
Kronprinsesse Mary fortæller i en ny video for Mary Fonden, hvordan hun håber at kunne gøre en forskel for børn i krise.

Kronprinsesse Mary har som formand for Mary Fonden besøgt mange krisecentre og der mødt mange børn og deres mødre gennem årene.

Det har altid ligget kronprinsessens hjerte nær at kunne hjælpe børnene og deres mødre så godt som muligt igennem deres livskrise.

Håber på et smil

Det gør kronprinsessen blandt i stor stil gennem Mary Fondens uddeling af rygsække med praktiske ting som en hårbørste, tandbørste og skoleting samt legetøj til alle børn, der kommer på et krisecenter med deres mor.

I en ny video, som Mary Fonden har delt på deres Instagram-profil, fortæller kronprinsesse Mary, at hun håber, at de kan gøre en forskel.

- Netop nu sender vi rygsækkene ud til krisecentre i hele landet, Grønland og Færøerne. Og vi sender dem med håbet om, at de vil bringe et lille smil frem og måske tryghed i en ellers meget kaotisk og svær tid, lyder det fra kronprinsesse Mary i vidoen.

Ankommer uden noget

Mary Fonden oplyser, at 2 ud af 3 krisecentre i Danmark oplever ofte eller meget ofte, at børnene ankommer uden deres ting.

Knap 2000 børn kommer hvert år på krisecenter, og mange af dem kommer til krisecentret uden deres legetøj, tøj og andre ejendele.

Sætter gang i samtale

I videoen fortæller kronprinsesse Mary, at medarbejdere på krisecentrene fortæller, at rygsækkene skaber tillid og kan sætte gang i en samtale.

Mary Fonden uddeler sammen med LOKK og Ole Kirks Fond rygsække til børnene, for at dække praktiske behov, men rygsækkene bliver også brugt som et pædagogisk redskab af personalet på krisecentrene.

Læs mere om: