Onsdag, 18. juli 2012 - af af Karina Didriksen

Derfor har kronprins Frederik sprogvanskeligheder

Kronprins Frederik

Kronprins Frederik.

Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Det er ingen hemmelighed, at Frederik kan have svært ved at finde ordene, når han står foran pressen. Læs en mulig forklaring her.

Når kronprins Frederik står foran kameraerne og verdenspressen, har vi alle sammen set ham kludre i formuleringer og tale sort.

Journalisten Anna Sofie Kragh har interviewet Danmarks kommende konge fire gange på et år, og hun kommer med en forklaring på kronprinsens sprogvanskeligheder.

- Jeg tror, det er, fordi han føler sig ubekvem. Han bryder sig simpelthen ikke om, når kameraerne er tændt. Han prøver at gøre sætningerne mere avancerede, end det egentlig er nødvendigt, af frygt for at sige noget kontroversielt, siger Anne Sofie Kragh og tilføjer:

- Kronprinsen mener ikke selv, at det er så stort et problem, som det nogen gange bliver opfattet som, fastslår journalisten i "Go' Morgen Danmark".

Anne Sofie Kragh har oplevet kronprins Frederik tættere på, end de fleste nogensinde kommer til, og hun tegner et billede af en kronprins, der hviler i sig selv og ikke er påtaget.

- Den uformelle Frederik får én til at slappe af. Og det kræver jo ikke så lidt. Men han har lært at nedbryde de barrierer og taler afslappet til én. Han kan finde ud af at være fuldstændig almindelig, ligesom du og jeg, fortæller Anne Sofie Kragh i "Go' Morgen Danmark".

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden