10. maj. 2022
Af Malan Joensen

Derfor mangler Kate blandt de kongelige på vigtig dag

Hertuginde Catherine.
Hertuginde Catherine.
Arkivfoto: MEGA
Prins Charles og prins William skal stå for åbningen af det britiske parlament. Hertuginde Camilla deltager også.

Denne tirsdag er en vigtig dag i Storbritannien, hvor man markerer åbningen af det britiske parlament.

Traditionen foreskriver, at det sker med deltagelse af monarken, der skal holde en tale fra den overdådige trone i House of Lords.

I går kom det imidlertid frem, at dronning Elizabeth for første gang siden 1963, hvor hun ventede sig, ikke kan deltage i parlamentsåbningen.

Det skyldes ifølge kongehuset, at den 96-årige dronning desværre ikke er så mobil for tiden.

I stedet er det prins Charles og prins William, der som såkaldte "Counsellors of State" træder i monarkens sted, og Charles har fået hvervet med at holde talen.

De bliver ledsaget af hertuginde Camilla, og derfor er det nærliggende at spørge, hvorfor hertuginde Catherine ikke deltager.

Det skyldes, at hun ifølge Hello Magazine allerede har en opgave i Manchester, hvor man i dag markerer femårsdagen for bombeangrebet i Manchester Arena. Senere på dagen får hun selskab af prins William, når åbningen af parlamentet er overstået.

Mens det er prins Williams allerførste deltagelse i åbningen af parlamentet, har far været med en række gange tidligere.

Prins Charles har været ved sin mors side de senere år i juni 2017, oktober 2019 og december 2019, fordi prins Philip blev syg og senere gik på pension. Prins Charles støttede også dronning Elizabeth sidste år, hvor det var monarkens første åbning af parlamentet, efter hun blev enke.

Læs mere om: