20. jun. 2022
Af Marianne Singer

Derfor var prins Christian ikke med til prinsesse Ingrid Alexandras fest

Prins Christian.
Prins Christian.
Foto: Franne Voigt for Kongehuset
En lang række unge tronarvinger fra Europas kongehuse var samlet til prinsesse Ingrid Alexandras 18-års fejring i Norge i fredags. Prins Christian manglede, og det var der en helt særlig grund til.

De fleste af Europas unge tronarvinger deltog i norske prinsesse Ingrid Alexandras store 18-års fejring på det kongelige slot i Oslo i fredags.

Men prins Christian manglede blandt sine jævnaldrende kongelige, og det var der en god grund til.

Travlt med eksamen

Således skulle prins Christian til eksamen på Herlufsholm Skole, hvor han går i 1. g på gymnasiet, om lørdagen, dagen efter den store fest i Norge.

Og derfor havde han travlt med forberedelser til eksamen, mens de kongelige fejrede sammen på slottet, deriblandt hans forældre, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary.

Unikt portræt

I forbindelse med den kongelige fest blev der taget et fællesportræt med prinsesse Ingrid Alexandra, prinsesse Estelle af Sverige, prins Charles af Luxembourg, tronfølgeren prinsesse Amalia af Holland og tronfølgeren prinsesse Elisabeth af Belgien.

Fælles for de fem unge kongelige er, at de alle er tronarvinger i deres respektive lande. Prinsesse Amalia og prinsesse Elisabeth er tronfølgere – deres fædre og mødre er konger og dronninger – hvorimod de tre andre er børn af kronprinsessepar, kronprinspar og arvestorhertugpar.

Det er første gang, de unge tronarvinger er samlet på et officielt billede.

Se billedet herunder:

Læs mere om: