19. nov. 2022
Af Ulrik Ulriksen

Det betyder så meget for prinsesse Marie: Dedikerer to dage i København til vigtigt arbejde

Prinsesse Marie
prinsesse Marie
Foto: Hanne Juul
For prinsesse Marie er det vigtigt at taget fra sit hjem i Paris til København for at være med til at sætte fokus på nedbrydelsen af fordomme.

I Danmark rammer fordomme stadig hårdt, og mange hiv-smittede tør ikke fortælle sine nærmeste om sygdommen.

Det vil prinsesse Marie med sit virke som protektor i AIDS-fondet gerne være med til at gøre noget ved.

Netop arbejdet med at sætte fokus på problemet vil prinsessen sætte fokus på, når hun den 30. november og den 1. december deltager i flere vigtige arrangementer.

Prinsesse Marie i København meget snart

Onsdag den 30. november aflægger prinsesse Marie aflægger som protektor besøg hos AIDS-Fondet og deltager i et arbejdsmøde i København.

Og dagen efter den 1. december besøger prinsesse Marie som protektor for AIDS-Fondet den infektionsmedicinske afdeling på Hvidovre Hospital.

Senere samme dag er prinsesse Marie igen som protektor med i “Lystænding på Kultorvet” i forbindelse med World aids Day 2022.

Det sker på Kultorvet i København.

Marie vil nedbryde fordomme

- Jeg håber som protektor at kunne være med til at nedbryde de fordomme, der gør, at mange hiv-smittede lever i ensomhed og frygt for andres reaktioner. Samtidig ønsker jeg at støtte AIDS-Fondets fokus på forskning i medicin, der kan hjælpe fremtidige generationer til at vokse op uden hiv og aids, siger Prinsesse Marie, der som protektor er med til at sætte fokus på de områder, fondet arbejder med.

-Vi er meget taknemmelige over, at Prinsessen har valgt at støtte op om vores arbejde med at bekæmpe en sygdom, der stadig er omgærdet af tabuer, og som koster op mod 700.000 mennesker livet hvert år, siger Lars Christian Østergreen, direktør i AIDS-Fondet.

Prinsesse Marie har været protektor for AIDS-Fondet siden 1. december 2011.

Læs mere om: