Det siger prinsesse Marie om den danske gastronomi

Foto: Jesper Sunesen / BILLED-BLADET
Copenhagen Cooking & Food Festival åbner fredag med prinsesse Marie i front som engageret protektor.

Det franske køkken er et af verdens bedste, men selv i Frankrig har man i de senere år mærket, at også Danmark nu er kommet på det internationale landkort for gastronomi.

Dette og meget andet kom prinsesse Marie ind på, da hun torsdag aften officielt åbnede Copenhagen Cooking & Food Festival 2017.

Det foregik i Industriens Hus på Rådhuspladsen. Men selv om festivalen først rigtig går i gang i morgen, fik Marie en fornemmelse af, hvad der venter de mange besøgende i de kommende dage.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?Klik her og læs hvordan

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

Under åbningen blev der nemlig budt på danske lækkerier.

Hård konkurrence fra Danmark

Og så afslørede prinsessen med et glimt i øjet, at de franske kokke skal tage konkurrencen fra de danske kokke alvorligt.

- Som franskmand, der er flyttet til Danmark, kan jeg godt skrive under på, at det danske køkken sagtens kan matche det berømte franske køkken, sagde Marie, som er protektor for festivalen, der slutter søndag i næste uge.

- København er nu i den absolutte verdensklasse, sagde Marie, som i næste uge vil være at finde til en række arrangementer, ligesom hendes mand, prins Joachim også skal deltage i festivalen.

Han overværer på mandag en kokkelandskamp mellem Danmark og Sverige.

Temaet for årets festival er "Breaking the new" - og selv om prinsessen næppe kommer til at sætte tænderne i insekter, ser hun frem til en masse gode madoplevelser.

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden