Det skal prins Christian og hans søskende lave i dag

Kronprins Frederik sammen med Isabella og Christian ved Royal Run.

Kronprins Frederik sammen med Isabella og Christian ved Royal Run.

Foto: Hanne Juul
Det bliver en helt særlig dag for kronprinsparrets børn denne fredag.

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary ønsker fredag morgen god efterårsferie med det dejligste billede af deres fire børn, prins Christian, 14, prinsesse Isabella, 13, samt prins Vincent og prinsesse Josephine på ni år.

På billedet kan man se de kongelige børn iklædt smart sportstøj og det er der en helt særlig grund til. 

Ingen normal undervisning

For ligesom alle andre danske skoleelever skal prins Christian og hans søskende fredag deltage i Skolernes Motionsdag, der finder sted hvert år i uge 41 og arrangeres af Dansk Skoleidræt. 

Her bliver den normale undervisning for en dag udskiftet med masser af sport og aktivitet. 

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Aktiv familie

Og det er lige noget for de kongelige børn, der til daglig går på Tranegårdskolen i Gentofte og er kendt for at være lige så aktive som deres forældre, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary. 

Kronprins Frederik er da også selv i dag tilstede ved Skolernes Motionsdag på Nivå Skole.

 "Fire forventningsfulde børn på den sidste skoledag inden efterårsferien. ⁣Som så mange andre folkeskoleelever kommer dagen til at stå i idrættens tegn på den traditionsrige Skolernes Motionsdag. Det bliver selvfølgelig en anderledes motionsdag, end vi er vant til. Men jeg ved, at man rundt omkring i hele Danmark har tilrettelagt dagen, så eleverne kan holde den nødvendige afstand, men stadig bevare fællesskabet omkring motion og idrætsglæde. Jeg får selv lejlighed til at opleve det lige om lidt, når jeg skal besøge Nivå Skole og deres motionsdag. Jeg vil ønske alle elever og lærere en god Skolernes Motionsdag – og samtidig en god efterårsferie." skriver kronprins Frederik til billedet på kongehusets sociale medier. 

Som kronprinsen skriver bliver det en lidt anderledes motionsdag i år på grund af den aktuelle coronasituation, så de traditionelle fælles skolearrangementer bliver afløst af en række mindre arrangementer, hvor eleverne deltager klassevis eller på årgange.

 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden