Søndag, 1. august 2021 - af Ulrik Ulriksen

Drabelig duel i Kina: Frederik besejrede OL-finalisten Viktor Axelsen

kronprins Frederik og Viktor Axelsen
kronprins Frederik og Viktor Axelsen
Foto: Hanne Juul
Badmintonspilleren Viktor Axelsen har i dag spilet sig i OL-finalen i Tokyo. Kronprins Frederik har fulgt Viktor Axelsen i flere år og er begejstret for den store fynbo.

Danmarks bedste badmintonspiller Viktor Axelsen har her til morgen spillet sig i finalen i den olympiske badmintonturnering efter sejr over Guatemalas Cordón.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kronprins Frederik er begejstret for Axelsen

Kronprins Frederik er en af Axelsens mange fans, og kronprinsen har i flere år fulgt den på alle måder store fynbos flotte karriere.

Axelsen er kendt for at være meget stærk mental, men han var dog meget nervøs inden semifinalen.

Vågnede med hjertebanken

- Jeg vågnede op i nat, og det skal ikke lyde alt for dramatisk, med hjertebanken og kunne slet ikke sove. Jeg har været megaspændt, siger Viktor Axelsen ifølge DR og giver samtidig udtryk for, at han er klar til at gå efter guldet i finalen, som spilles mandag umiddelbart efter bronzekampen, som starter klokken 13 dansk tid.

Frederik vandt over Viktor

Selvom Axelsen naturligvis på enhver dag vil kunne slå kronprins Frederik i en badmintonkamp, så har kronprins Frederik krammet på Viktor i en anden og ganske spøjs disciplin.

Kronprins Frederik elsker at give den gas på ski, og det fik han på en meget speciel måde mulighed for, da han for et par år siden var spydspids for et dansk erhvervsbesøg i Kina.

Der var dansk topmøde i Guangzhou i Kina, hvor kronprins Frederik og badmintonstjernen Viktor Axelsen hilste pænt på hinanden, inden de tog hul på en fysisk hård duel i 35 graders varme.

Kronprins Frederik mødte den danske verdensmester i badminton Viktor Axelsen til arrangementet ”Denmark Days - Adventures of Denmark” I Guangzhou i Kina i 2017.

Viktor og Frederik dystede som finale på Denmark Days i et helt specIelt skiløb ved hjælp af en Thorax Trainer-maskine.

Drabelig duel

Samme maskine bruges af både motionister og mere seriøse langrendsløbere, når de skal i form til store løb som for eksempel Vasaloppet i Sverige, som kronprinsen flere gange har deltaget i.

Det blev en spændende dyst mellem de to profiler foran et talstærkt publikum.

Og kronprins Frederik endte med at vinde den drabelige duel over Danmarks olympiske badmintonhelt.

Viktor Axelsen og kronprins Frederik
Viktor Axelsen og kronprins Frederik
Foto: Hanne Juul

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden