16. apr. 2015
Af af Ulrik Ulriksen

Dronning Margrethe satte gang i festen på Amalienborg

Dronning Margrethe, kronprins Frederik og prins Joachim
Dronning Margrethe, kronprins Frederik og prins Joachim
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Balkonscenen på Amalienborg, hvor dronning Margrethe optrådte med masser af ydmyg entusiasme sammen med sin nærmeste familie, var en smuk, smuk oplevelse. For fødselaren var det en begivenhed, hun sikkert aldrig vil glemme.

Dronning Margrethe sørgede for, at der fra start blev sat gang i den folkelige del af den royale 75-års fødselsdagsfest med en herlig veloplagt optræden på balkonen på Christian VII’s Palæ på Amalienborg, hvorfra 75-års fødselaren havde udsigt til en slotsplads fyldt med glade og festklare danskere i alle aldre.

Masser af børn var med til Amalienborg-festen på slotspladsen, og flere af dem var klædt ud som små prinser og prinsesser med papkroner på hovedet.

På balkonen ved dronningens side stod en håndfuld ægte prinser og prinsesser, anført af kronprins Frederik og kronprinsesse Mary og deres fire børn.

Prinsgemalen var savnet

Også prins Joachim og prinsesse Marie med deres børn var på plads, ligesom Joachims ældste drenge, prins Nikolai og prins Felix.

For dronningen må det have været en helt fantastisk fornemmelse at være omgivet af sine allerkæreste foran tusindvis af jublende danskere.

Kun savnet af prinsgemalen var et minus.

Balkonscenen var perfekt

Alligevel var balkonscenen helt og aldeles perfekt.

Det så de kongelige ud til at synes, og det syntes i hvert fald med sikkerhed publikum på slotspladsen foran Christian VII’s Palæ.

Og det lykkedes da også at lokke dronningen og hendes nærmeste familie frem på balkonen hele tre gange.

Første gang gik majestæten frem alene på den midterste balkon, mens hendes to sønner tog hver sin med deres familie. Anden gang var det alle børnebørnene, der kom frem sammen med farmor, og deres forældre sluttede sig til kort efter. Den sidste gang dørene gik op, trådte dronning Margrethe frem for sit folk flankeret af sine sønner og vinkede, inden svigerdøtrene og børnebørnene atter kom ud til fødselaren.

LÆS MERE: Chefredaktør Annemette Krakau og Morten Ankerdal i aktion på slotspladsen.

Læs mere om: