Dronning Margrethes 75-års fødselsdag bliver fejret både i Aarhus og København

Da dronning Margrethe blev 74 år 16. april 2014, blev det fejret på Marselisborg Slot sammen med en stor del af familien - her med prins Nikolai og prins Felix.

Da dronning Margrethe blev 74 år 16. april 2014, blev det fejret på Marselisborg Slot sammen med en stor del af familien - her med prins Nikolai og prins Felix.

Arkivfoto: Niels Henrik Dam
Forberedelserne til dronning Margrethes store dag er i fuld gang.

Den 16. april bliver dronning Margrethe 75 år, og det vil blive fejret ad flere omgange.

Ved hoffet er man i fuld gang med at tilrettelægge, hvad der skal ske, og der ser ud til at blive stor fødselsdagskoncert i Musikhuset i Aarhus nogle dage før 75-års-dagen.

Dronning Margrethe fejrer altid påske på Marselisborg, det gør hun også i 2015, hvor den falder i begyndelsen af april, og så benytter byen lejligheden til at fejre majestætens fødselsdag i lidt god tid.

Sidste år blev dronning Margrethe fejret i Aarhus på fødselsdagen - læs mere her

Den 15. april, altså dagen før selve fødselsdagen, planlægger man at holde den officielle fest med hundredvis af gæster på Christiansborg Slot i København.

Her vil både blive inviteret danske og udenlandske gæster, og det bliver rigtig flot med gæster i galla, glitrende juveler og store rober.

Karettur og fødselsdagsmiddag

På selve fødselsdagen den 16. april kommer dronning Margrethe og hele hendes familie ud på balkonen på Amalienborg Slot kl 12.

Dronningens eget palæ er ved at få lagt nyt tag på, så planen er foreløbig, at man i stedet bruger balkonen på nabopalæet, Christian 7.s Palæ.

Det kaldes gæstepalæet, for det er her, at kongehusets fornemste gæster som regel bor.

En tur i karet gennem København bliver det også til, så flest mulige kan få et glimt af fødselaren. Om aftenen holder familien fødselsdagsmiddag i Fredensborg. Det bliver under mere private former, men festligt – det bliver det med garanti.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden