Dronning Margrethes regeringsjubilæum: Får vild gave af regeringen og Folketinget

Dronning Margrethe

Dronning Margrethe

Foto: Hanne Juul
Regeringen og Folketinget giver i anledning af regeringsjubilæet et kunstværk, som skal symbolisere båndene mellem Færøerne, Grønland og Danmark.

Fredag 14. januar er det 50 år siden, at dronning Margrethe blev hele Danmarks statsoverhoved.

Dagen i dag bliver markeret i blandt andet Folketinget, hvor majestæten sammen med sin familie overværede flere flotte taler samt et musikalsk indslag.

Særligt kunstværk

Men derudover giver regeringen og Folketinget også dronning Margrethe en særlig gave i anledning af den store og historiske dag.

Den flotte gave er et kunstværk, som skal symbolisere båndene mellem Færøerne, Grønland og Danmark, oplyser statsministeriet i en pressemeddelelse.

”Værket vil blive placeret på Nordatlantens Brygge i København i form af en udsmykning af belægningen. Temaet for kunstværket er de spor, som Færøerne og Grønland har sat i København. Placeringen betyder, at gaven vil være tæt på Amalienborg”, lyder det.

Tre kunstnere 

Det er de tre kunstnere Hansina Iversen fra Færøerne, Jessie Kleemann fra Grønland og Gudrun Hasle fra Danmark, der skal udføre kunstværket, som ventes at være færdigt i begyndelsen af 2023.

Der er afsat en ramme på op til 2.500.000 kr. til kunstværket.

BILLED-BLADET som abonnement?Klik her og læs hvordan!

Markeringen af majestætens 50-års regeringsjubilæum kan følges hele dagen her på billed-bladet.dk.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden