4. nov. 2015
Af Marianne Singer

Dronning Maxima trodsede sygdom for kronprinsesse Mary

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/_mho7301_2.jpg
Foto: Martin Høien
En smilende dronning Maxima fulgtes med kronprinsesse Mary på sit første kongelige job efter hospitalsindlæggelsen i sidste uge.

Det var ikke til at se på dronning Maxima, at hun netop er blevet udskrevet fra hospitalet, da hun sammen med kronprinsesse Mary ankom til World Forum i Haag onsdag morgen.

Den hollandske dronning måtte i sidste uge afbryde et statsbesøg i Kina på grund af en nyreinfektion, som hun blev behandlet for i Holland.

Tirsdag aflyste dronningen et officielt arrangement i Bruxelles, og onsdag eftermiddag deltager hun ikke i et ellers planlagt besøg.

Men for kronprinsesse Mary, som også privat er en god veninde, samlede hun kræfterne og fandt sit velkendte gode humør frem for at deltage i Global Network of Women's Shelters' konference.

Gode veninder

Den gode kemi mellem kronprinsesse Mary og dronning Maxima var tydelig, da de med store smil og strålende blikke steg ud af deres bil ude foran konferencecenteret, hvor den internationale konference finder sted onsdag og torsdag.

Der venter de to karismatiske kvinder et spændende program, hvor fokus er på at stoppe vold mod kvinder.

Mens dronning Maxima tog videre efter en times tid, fortsatte kronprinsesse Mary i sin egenskab som formand for Mary Fonden sit travle program.

Mary holder tale

Torsdag vender kronprinsesse Mary igen tilbage til konferencen for at holde tale og deltage i endnu en paneldebat.

Kronprinsesse Mary deltog også i 2nd World Conference of Women’s Shelters i 2012, der foregik i Washington og har i flere år engageret sig i arbejdet for at bekæmpe vold mod kvinder – som formand for Mary Fonden, som medlem af det internationale panel ICPD’s High Level Task Force samt som protektor for FN’s Befolkningsfond og Maternity Worldwide.

Det internationale netværk for kvindekrisecentre (GNWS) står bag konferencerne, der organiseres i samarbejde med lokale organisationer.

Læs mere om: