11. maj. 2023
Af Marianne Singer

Dybt berørt kronprinsesse Mary måtte lige samle sig: Jeg kan næsten ikke tale

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere Marketing cookies.

Kronprinsesse Mary måtte lige samle sig
Video: Hanne Juul
Det var en følelsesladet og dybt berørt kronprinsesse Mary, der torsdag formiddag gik på talerstolen under Mary Fondens store konference om ensomhed og mistrivsel blandt unge.

- God formiddag allesammen. Jeg kan næsten ikke tale...det teaterstykke gik lige i hjertet, og virkelig rørte mig, så jeg har følelser helt herop til, lød det med let skælvende stemme og blanke øjne fra kronprinsesse Mary, da hun torsdag formiddag begyndte sin ti minutter lange stærke åbningstale ved Mary Fondens konference om ensomhed og mistrivsel blandt unge.

Se videoen med en følelsesladet kronprinsesse Mary på talerstolen øverst i artiklen

Det er vi alle bange for

- Jeg ved egentlig ikke hvorfor, fordi jeg tænker ikke, at jeg har følt mig, som hun har haft det til den fest. Men jeg tror, vi allesammen er bange for at føle det, som hun følte til festen, fortsatte kronprinsessen med henvisning opvisningen af et uddrag fra teaterstykket "Kunsten af være okay" fra Nørrebro Teater, der handlede om en ung kvindes ensomhed, desperation og selvmordstanker under en ungdomsfest.

Stor udfordring

Kronprinsesse Mary kastede sig derefter som formand for Mary Fonden sammen med en lang række fagpersoner over et af tidens helt store udfordringer, ensomhed og mistrivsel blandt unge.

Konferencen "Billeder på ensomhed", der fandt sted i Odense, søgte svar på relevante spørgsmål som, hvorfor er unge mere udsatte for ensomhed end nogen anden aldersgruppe? Og hvordan hjælper vi bedst?

Ifølge Mary Fonden føler hele 22 % af unge mellem 16 og 24 år sig svært ensomme, og betydeligt flere unge kvinder end unge mænd oplever ensomhed

Under dagens konference var tv-vært Abdel Aziz Mahmoud konferencier, mens der blandt andet var oplæg fra ekspert i ungdomskultur, Noemi Katznelson, ensomhedsekspert Mathias Lasgaard og psykolog David Madsen, der fortalte om digital afhængighed og mental sundhed i en skærmkultur.

Derudover behandlede et Ensomhedsmonopolet med Abdel og med bestående af direktør i Ventilen Rillo Rud, tidligere gymnasierektor Birgitte Vedersø, debattør og forfatter Julius Mygind og ung med egen ensomhedserfaring Frida Funch dilemmaer omkring emnet.

Læs mere om: