16. jan. 2016
Af af Casper Nielsen

Efter Afrika-terror: Endnu ingen planer om at aflyse rejsen for kronprinsesse Mary

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Kronprinsesse Mary skal om ni dage på officielt besøg til Burkino Faso, der i nat blev ramt af et terrorangreb. Hoffet afventer situationen, og følger udenrigsministeriets og politiets anbefalinger, før der tages stilling til, om rejsen skal aflyses.

Kronprinsesse Mary skal i perioden 24.-26. januar aflægge den afrikanske stat Burkino Faso et officielt besøg. Men situationen kan blive ændret efter nattens terrorangreb i landet.

Fire-fem bevæbnede mænd stormede fredag aften Splendid Hotel i Burkina Fasos hovedstad Ouagadougou. Adskillige gidsler blev taget på hotellet, der er kendt for at huse udenlandske journalister, politikere og diplomater, og mindst tyve er dræbt.

Hoffet tager her til morgen situationen til efterretning.

Hoffet følger udviklingen

- Det er for tidligt at sige, om kronprinsesse Mary skal af sted. Vi følger udviklingen, men det er i sidste ende udenrigsministeriet og politiet, der afgør, om det er sikkert, og kongehuset følger naturligvis deres anbefalinger, siger hoffets kommunikationschef Lene Balleby til BILLED- BLADET.

Kronprinsesse Mary skal ifølge den officielle plan rejse til Burkina Faso på besøg sammen med udenrigsminister Kristian Jensen. Under besøget skal kronprinsessen se på kvinders sundhed og rettigheder og landets demokratiske udvikling.

- Kronprinsessen vil sammen med udenrigsministeren aflægge besøg på sundhedsfaciliteter i hovedstaden og på landet samt besøge lokalbefolkningen. Der vil også være besøg på en klinik, hvor der vil være mulighed for at tale med unge burkinere om deres adgang til information, prævention og sundhedsydelser,« skriver kongehuset på hjemmesiden.

Hvor Kronprinsessen og Udenrigsminsisteren skal bo i landet fremgår ikke.

Men situationens udvikling i Burkino Faso følges nøje og kan i værste fald betyde, at rejsen må opgives.

Læs mere om: