Søndag, 30. maj 2021 — af Marianne Singer

Efter Frederiks tale: Kendt tv-vært kommer med opsigtsvækkende kommentar

Kronprins Frederik under sin tale lørdag. 
Kronprins Frederik under sin tale lørdag.
Foto: Kongehuset
Lørdag holdt kronprins Frederik en stærk tale ved et stort topmøde, som i den grad har begejstret tv- og radiovært Peter Falktoft.

Kronprins Frederik holdt lørdag en stærk tale under P4G-topmødet, der blev afviklet fra Sydkoreas hovedstad Seoul.

Kongelige ord og input, der i den grad har gjort indtryk på tv-og radiovært Peter Falktoft, som man kan se i kommentarsporet på kongehusets Instagram.

"Top fedt. Gid HKH var enerådig hersker i kongeriget Danmark og derved også ansvarlig for klimapolitikken. Drømmen", skriver Peter Falktoft til kongehusets opslag.

Peter Falktoft sammen med kollega Esben Bjerre.
Foto: Lars H. Laursen

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Fokus på de unge

I sin tale har kronprins Frederik fokus på de unges rolle i klimadagsorden.

- I Danmark promoverer vi udvikling ikke bare for, men med og sammen med unge mennesker - vi ser unge mennesker som mere end dem, der har gavn af det. Jeg tror på, at vi er forpligtede til at inkludere jer, når vi tager beslutninger om fremtiden. I er en del af løsningen, lød det blandt andet fra kronprinsen, ifølge kongehuset.

For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Store navne deltog

"I går talte Hans Kongelige Højhed Kronprinsen ved det digitale P4G-topmøde, der blev afviklet fra Sydkoreas hovedstad Seoul. Under overskriften “Green Future Session: FUTURE GENERATION” talte Kronprinsen blandt andet om unges engagement i klimadagsordenen:⁣

“In Denmark, we promote development not just for, but with and by young people - we see young people as more than beneficiaries. I believe we have an obligation to include you when we make decisions about the future. You are part of the solution,” sagde Hans Kongelige Højhed blandt andet i talen. ⁣

Blandt andre deltagere i mødet var Norges statsminister Erna Solberg samt Ban Ki-moon, der fra 2007 til 2016 var FN’s generalsekretær. ⁣

P4G blev lanceret i 2017 af en gruppe lande og internationale organisationer, der har fokus på udviklingen af offentligt-private partnerskaber, hvis arbejdsområder skal afhjælpe madspild, vandmangel, plastik- og luftforurening. Danmark var i 2018 vært for det første topmøde, hvor repræsentanter fra 47 lande deltog. Under topmødet var Hendes Majestæt Dronningen vært ved et taffel, hvor også Kronprinsparret deltog. Derudover deltog Kronprinsparret i P4G Award Ceremony, der fandt sted på P4G-Topmødets anden dag.⁣" skriver kongehuset til det populære opslag.

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary ved den taffel, som dronningen var vært ved, i forbindelse med P4G-topmødet i København i 2018.
Foto: Martin Høien

Peter Falktoft har lavet flere programmer til DR og laver podcasten "Her Går Det Godt" sammen med sin medvært Esben Bjerre Hansen, som udgives ugentligt.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden