Efter Frederiks tale: Kendt tv-vært kommer med opsigtsvækkende kommentar

Kronprins Frederik under sin tale lørdag. 

Kronprins Frederik under sin tale lørdag. 

Foto: Kongehuset
Lørdag holdt kronprins Frederik en stærk tale ved et stort topmøde, som i den grad har begejstret tv- og radiovært Peter Falktoft.

Kronprins Frederik holdt lørdag en stærk tale under P4G-topmødet, der blev afviklet fra Sydkoreas hovedstad Seoul.

Kongelige ord og input, der i den grad har gjort indtryk på tv-og radiovært Peter Falktoft, som man kan se i kommentarsporet på kongehusets Instagram.

"Top fedt. Gid HKH var enerådig hersker i kongeriget Danmark og derved også ansvarlig for klimapolitikken. Drømmen", skriver Peter Falktoft til kongehusets opslag. 

Peter Falktoft sammen med kollega Esben Bjerre. 
Foto: Lars H. Laursen

Peter Falktoft sammen med kollega Esben Bjerre. 

Fokus på de unge

I sin tale har kronprins Frederik fokus på de unges rolle i klimadagsorden. 

- I Danmark promoverer vi udvikling ikke bare for, men med og sammen med unge mennesker - vi ser unge mennesker som mere end dem, der har gavn af det. Jeg tror på, at vi er forpligtede til at inkludere jer, når vi tager beslutninger om fremtiden. I er en del af løsningen, lød det blandt andet fra kronprinsen, ifølge kongehuset.

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Store navne deltog

"I går talte Hans Kongelige Højhed Kronprinsen ved det digitale P4G-topmøde, der blev afviklet fra Sydkoreas hovedstad Seoul. Under overskriften “Green Future Session: FUTURE GENERATION” talte Kronprinsen blandt andet om unges engagement i klimadagsordenen:⁣

“In Denmark, we promote development not just for, but with and by young people - we see young people as more than beneficiaries. I believe we have an obligation to include you when we make decisions about the future. You are part of the solution,” sagde Hans Kongelige Højhed blandt andet i talen. ⁣

Blandt andre deltagere i mødet var Norges statsminister Erna Solberg samt Ban Ki-moon, der fra 2007 til 2016 var FN’s generalsekretær. ⁣

P4G blev lanceret i 2017 af en gruppe lande og internationale organisationer, der har fokus på udviklingen af offentligt-private partnerskaber, hvis arbejdsområder skal afhjælpe madspild, vandmangel, plastik- og luftforurening. Danmark var i 2018 vært for det første topmøde, hvor repræsentanter fra 47 lande deltog. Under topmødet var Hendes Majestæt Dronningen vært ved et taffel, hvor også Kronprinsparret deltog. Derudover deltog Kronprinsparret i P4G Award Ceremony, der fandt sted på P4G-Topmødets anden dag.⁣" skriver kongehuset til det populære opslag. 

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary ved den taffel, som dronningen var vært ved, i forbindelse med P4G-topmødet i København i 2018.
Foto: Martin Høien

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary ved den taffel, som dronningen var vært ved, i forbindelse med P4G-topmødet i København i 2018.

Peter Falktoft har lavet flere programmer til DR og laver podcasten "Her Går Det Godt" sammen med sin medvært Esben Bjerre Hansen, som udgives ugentligt.

 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden