Søndag, 19. juni 2022 — af Marianne Singer

Efter opsigtsvækkende udmelding: Det venter der nu kronprins Frederik og kronprinsesse Mary

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik. 
Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik. 
Foto: Lars H. Laursen
Efter at kronprinsparret i fredags kom med en markant og overraskende udmelding om Herlufsholm, er de mandag klar til at vende tilbage til deres kongelige arbejde som et stærkt team.

Efter voldsom kritik af den måde, som kronprinsparret har håndteret Herlufsholm-sagen på, overraskede de fredag med en stærk og personlig udmelding om, hvor stort et indtryk diskussionen har gjort på dem og hvor svær en situation det er for dem både at skulle tage hensyn til deres børns ønsker og den position, de befinder sig i som kronprinspar. 

Og mandag er kronprins Frederik og kronprinsesse Mary så klar til at tage fat i deres kongelige arbejde igen. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Turen går til Holland

Sammen står kronprins Frederik og kronprinsesse Mary henover to dage i spidsen for et dansk erhvervsfremstød i Holland, hvor fokus vil være på grøn omstilling og digital sundhed.

Ved deres side har Danmarks powerpar nummer et en større dansk erhvervsdelegation samt sundhedsminister Magnus Heunicke og klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen.

Besøget skulle oprindelig have fundet sted den 2.-3. november 2020, men måtte udskydes på grund af pandemien, men kan nu endelig finde sted. 

Travle dage

Under besøget vil kronprinsparret blandt andet deltage i den officielle åbning af en erhvervskonference i Haag og besøge virksomheder og forskningsinstitutioner i Haag, Rotterdam, Delft og Leiden.

Blandt højdepunkterne er en stor og festlig officiel middag i slutningen af førstedagen, hvor gæster fra danske og nederlandske virksomheder og organisationer samt hollandske kong Willem-Alexander og dronning Maxima deltager.

Deler sig op

Kronprinsparret indleder deres besøg med et fælles program i Haag, hvorefter kronprins Frederik fortsætter besøget med særligt fokus på bæredygtig energiforsyning og innovation i Delft og Rotterdam.

Mens kronprinsessen følger et program om digital sundhed i Leiden med efterfølgende besøg i Delft og Rotterdam.

Kronprinsparrets officielle besøg afsluttes med en afskedsreception hos Danmarks ambassadør i Holland, H.E. Jarl Frijs-Madsen.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden