5. maj. 2022
Af Sofie Nymand

Efter rystende beretninger fra prins Christians skole: Nu reagerer kronprins Frederik

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/frederik_wenstrup.jpg
Foto: Kaspar Wenstrup
Kronprins Frederik svarer på, hvorvidt parret genovervejer prins Christians skolevalg.

Torsdag aften sender TV 2 dokumentaren “Herlufsholms hemmeligheder”, hvor en række tidligere elever fortæller om en voldelig kultur med krænkelser og grov mobning.

I dokumentaren bliver også kronprinsparret omtalt, da prins Christian har sin daglige gang på skolen. Det skal dog understreges, at prins Christian ikke sættes i forbindelse med sagerne.

De rystende beretninger fra skolen var også i fokus, da kronprins Frederik torsdag ankom til Christiansborg for at deltage i arrangementet World Food Summit.

Til Ekstra Bladet kunne kronprinsen fortælle, at han endnu ikke har set TV 2s dokumentar:

– Jeg har endnu ikke set den, men det er klart, at det er barske sager, har jeg ladet mig fortælle. Og det er klart, at mobning kan man ikke bruge til noget som helst. Det er en dårlig ting, siger kronprins Frederik til Ekstra Bladet.

Herefter blev kronprinsen spurgt, om det kan få ham til at genoverveje, om skolen er den rigtige for prins Christian:

– Ikke endnu, svarede kronprins Frederik, før han gik ind ad Christiansborgs døre.

I forbindelse med dokumentaren har TV 2 talt med omkring 50 tidligere elever, hvor en stor del fortæller om en voldelig kultur. Heriblandt hvordan yngre elever udsættes for vold, mobning og seksuelle krænkelser af ældre elever.

Herlufsholm Kostskole har tidligere på ugen udsendt en pressemeddelelse, hvor skolen skriver, at de ikke kan genkende det billede, som TV 2-dokumentaren ifølge skolen skaber.

Dokumentaren "Herlufsholms hemmeligheder" vises på TV 2 torsdag kl. 20 og kan allerede nu streames på TV 2 PLAY.

Læs mere om: