17. mar. 2021
Af af Trine Larsen og Pia Meisner From

Efter svær tid: Sådan har prinsesse Benedikte det

Prinsesse Benedikte
Prinsesse Benedikte.
Foto: Hanne Juul / BILLED-BLADET
Prinsesse Benedikte har arbejdet sig gennem sorgen og chokket over gemalen, prins Richards død for fire år siden.

Den 13. marts 2021 var det fire år siden, prinsesse Benedikte pludselig mistede sin mand gennem næsten 50 år, prins Richard.

Sorgen og chokket var naturligvis kæmpe stor for prinsesse Benedikte, der lige som andre i hendes situation måtte arbejde sig tappert igennem den svære tid.

Trods det store tab har prinsesse Benedikte vist sig at være en klippe. Mens sønnen prins Gustav driver slottet i Berleburg, har prinsessen tilbragt mere og mere tid i Danmark, hvor hun har arbejdet sig ud af sorgen. Med stor værdighed, med også med stor livsglæde.

Dette har hun tydelig vist de senere år, når hun været ude på officielle opgaver.

Billed-Bladets udsendte oplevede det særligt under et interview med prinsesse Benedikte i forbindelse med en kjoleudstilling på Amalienborgmuseet i efteråret 2020. Her viste prinsessen glæde og stort overskud.

Hjælp og støtte i Danmark

Måske har det hjulpet prinsessen, at hun og prins Richard i mange år fordelte rollerne sådan, at prinsessen også kunne være en del i Danmark, når pligterne kaldte.

Det har betydet, at prinsesse Benedikte har et stort netværk og mange gode venner i Danmark, som hun kan hente støtte fra – ligesom hun alt andet lige er tæt på sin søster dronning Margrethe.

Sammen har de kunnet støtte hinanden i hver deres sorg efter ægtemændenes bortgang.

Prinsesse Benediktes familielykke

Det har formentlig også hjulpet prinsesse Benedikte, at hendes tre børn har fundet ro og lykke.

Sønnen prins Gustav fik sidste år endelig rettens ord for, at han er den retmæssige arving til Berleburg Slot og de tilhørende besiddelser.

Den ældste datter, prinsesse Alexandra, lever nu en lykkelig tilværelse på Egeskov Slot med grev Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille, som hun blev gift med i 2019.

Og prinsesse Benediktes yngste datter, prinsesse Nathalie, har for længst fundet lykken sammen med sin mand, Alexander Johannsmann, som deler sin kones store passion for heste.

Læs mere om: